BREAKING NEWSImportantRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Apele de mină curg roșii pe strada Nucului din Baia Mare. Cei de la mediu ridică din umeri pentru că nu au laborator și habar nu au cu ce otrăvuri sunt omorâți băimărenii

De-a lungul vremii, locatarii de pe strada Nucului sau chiar și trecatorii prin zona respectivă au observat faptul că apa de pe marginea carosabilului este roșie, acesta fiind semn de poluare.

Sesizați despre situație, reprezentantii autoritații de mediu dau de ințeles că așa vor rămane lucrurile pâna când societatea Remin va binevoi să ia măsuri. Unitatea insă nu consideră prioritară epurarea apelor de mină, iar amenzile primite deja se pare că nu o conving.

Canalul de scurgere de pe marginea strazii Nucului este aproape in permanenta rosu. Locuitorii zonei sau cei care trec pe acolo nu pot sa nu observe culoarea suspecta. Reprezentantii garzii maramuresene de mediu spun ca situatia nu este de ieri de azi.

Garda de Mediu Maramures nu detine un laborator care sa poata analiza metalele din canalul de pe marginea strazii Nucului. Se vede inca cu ochiul liber ca apa de mina, care intr-un final ajunge in raul Sasar, nu este curata, asa cum ar trebui sa fie, daca igienizare ei s-ar face corespunzator. De vina este societatea Remin, care, desi avertizata in repetate randuri, nu-si face treaba.

Pe de alta parte nici fondurile distribuite de Ministerul Economiei pentru statiile de epurare nu sunt suficiente. Prin urmare nu putem ca situatia sa se remedieze prea curand. In legatura cu acest subiect asteptam si punctul de vedere al societatii Remin.

Articol realizat în colaborare cu colegii de la PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

MATERIALE LEMNOASE în valoare de 100 mii lei CONFISCATE DE polițiștii maramureșeni specializați PE LINIE SILVICĂ. Amenzi de 200.000 lei (FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: SNIPER de Baia Mare – Trei atacuri armate în Baia Mare. Aceeași oră, același loc, zile diferite – ACTUALIZARE

Vasile Dale

CONŞTIENTIZARE: Campania HOŢII ÎŢI INVADEAZĂ INTIMITATEA, lansată în Maramureş

Vasile Dale

2 mesaje

asdafsdfas octombrie 20, 2023 at 1:23 pm

@ Vasile Dale:
Prietene, … daca vrei sa faci un articol bun pe marginea subiectului, contacteaza-l pe dl profesor Bud Ioan de la Universitatea de Nord Baia Mare.
S-ar putea sa fi surprins cand iti va face lumina asupra nenorocilor acestea.

Raspunde
mosu octombrie 20, 2023 at 11:09 pm

La Baiut e mai rau apa care iese din mina otraveste tot raul Lapus de ani de zile si nimeni nu face nimic ,

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.