BREAKING NEWSRecomandate

Guvernul interzice destrăbălările pe bani publici. Primăriile nu vor mai putea aloca bani pentru târguri de Crăciun, Castaniade, Revelioane în stradă sau alte chefuri

Adio târguri de Crăciun, Revelioane de stradă, concerte şi festivaluri pe bani publici. Primăriile nu mai au voie să cheltuie bani publici pentru ele. Guvernul vrea să facă economii, ca să mai acopere gaura din buget. O ordonanţă specială a fost pregatită de coaliţia de guvernare şi va fi adoptată în curând. 

Ordonanţa pregătită de Guvern va limita drastic cheltuielile autorităţilor locale. Austeritatea va lovi din plin târgurile, festivalurile şi concertele organizate, până acum, din bani publici.

Marcel Boloș, ministrul Finanţelor: Dacă va referiți la celebrele cheltuieli care tin de festivaluri concerte evenimente acestea vor fi chiar interzise cu excepția celor care privesc sfârșitul de an și a celor care sunt dedicate zilelor oficiale ale unităților administrativ teritoriale.

Evenimentele care consumă zeci de milioane de euro din bugetele locale pot să mai existe doar dacă sunt finanţate din sponsorizări si donatii.

În Baia Mare spre exemplu, Primăria va cheltui 1,8 milioane de lei pentru 3 zile de destrăbălare la ”Castaniadă”. Și culmea este că scena pentru concerte se va amplasa în Centrul Vechi al orașului – un loc minuscul dacă ne gândim că s-au alocat record uriașe pentru artiștii care vor susține concerte.

Există însă excepţii. Anul viitor, cu patru rânduri de alegeri, primarii pot cheltui bani publici pentru zilele oraşelor şi comunelor, sărbători care devin, de multe ori, prilej de campanie electorală.

Te-ar putea interesa si

A ANUNTAT IMEDIAT POLITIA: UN BAIMAREAN, EROUL ZILEI LA CLUJ. VEZI CE A FACUT

Vasile Dale

FOTO: Coliziune între un tractor şi un autoturism la Cărbunari. Ambii conducători auto erau băuţi

Redactie

FOTO / ÎNCĂ UN ACCIDENT GRAV: Un camion s-a răsturnat la Seini (ACTUALIZARE)

Redactie

2 mesaje

IA CASTANA, NU E CASTANA: Băimărenii răsuflă ușurați – ”Castaniada” nu se mai ține în wekeendul 27-29 octombrie. – Stiri din Maramures octombrie 24, 2023 at 4:09 pm

[…] Guvernul interzice destrăbălările pe bani publici. Primăriile nu vor mai putea aloca bani pentru… baia marecastanecastaniadăfestivalul castanelormaramureșstiri baia marestiri maramuresDistribuie3 stirea anterioara […]

Raspunde
Mișuku octombrie 25, 2023 at 10:07 am

Estimez ca 50% dintre vedetele/formatiile din Romania vor disparea. Adica aceia care traiau doar din cantari cu accesul publicului „gratuit”, organizate pe bani grei din la bugetele publice.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.