BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Planul de reciclare pus la cale de Primăria Bârsana. Câţi bani oferă pentru frigiderele sau televizoarele donate

Reciclezi şi poţi deveni un campion. Aşa ar suna motto-ul unei campanii dintr-o mică localitate maramureşeană. Aici, sătenii colectează electrocasnice, iar copiii primesc echipamente sportive. Satul are cu ce să se mândrească, în urmă cu un deceniu, echipa locala a luptat pentru Cupa României la Fotbal.

„Bună ziua, am văzut anunţul şi vreau să reciclez acest aparat.”

Bună ziua! Mulţumim pentru implicare, o să vă conduc la depozitul din curte.”

Bârsana. O localitate mică din Maramureş, unde oamenii reciclează electronice şi electrocasnice care, mai târziu, se trasformă în bani pentru echipamente sportive. Iniţiativa a venit cu gândul la victoria şi mândria pe care oamenii din micul sat le-au simţit în urmă cu 10 ani, când echipa lor de fotbal a ajuns să joace 16-imile Cupei României.

Teodor Ștefanca, primar Bârsana: „Meci istoric din Cupa României, în care în urmă cu 10 ani am ajuns la Bucureşti şi am jucat cu Steaua Bucureşti în acea vreme, astăzi FCSB, desigur, un meci istoric, repet, de atunci încă mi-am pus bazele şi mi-am dorit foarte mult să dezvolt o infrastructură sportivă în comuna noastră, pentru că atunci am reuşit acea performanţă, la nivel de ţară, în nişte condiţii precare, din punct de vedere sportiv.”

Cum funcționează campania de reciclare?

Fără prea multe resurse, comuna a devenit extrem de cunscută. Atunci a încolţit ideea autorităţilor de a dezvolta localitatea nu doar turistic, ci şi sportiv. Astăzi, cu un figider vechi donat sau un televizor, un fiu al satului are o şansă mai mare la fotbal. Pentru 1.000 de kilograme de produse reciclate, primăria oferă 800 de lei.

„Am două fetiţe în calasa a VII-a, când au aflat şi ele au spus la colegi, la toţi să aducă pentru că o să primească ceva cadouri.”

Teodora are doar 11 ani dar deja cunoaște beneficiile reciclării.

Teodora„Ajută copiii să înveţe despre reciclat, să nu se arunce gunoaie în lac şi aşa, să nu poluăm natura şi mediul înconjurător.”

Locuitoare din Bârsana: „Oricum le ducem la gunoi aceste lucruri casnice şi atunci de ce să nu le folosim în acest mod benefic, în special şi în bucuria copiilor.”

Reporter: „Cum ţi se pare asta?”

Locuitor: „Super tare, super tare, foarte tare.”

„Până în prezent am colectat deşeuri de echipamente electrice şi elctronice. Avem televizoare, imprimane. Deșeurile voluminoase vor fi preluate de firma de profil, de acasă de la oameni sau de la instituții acolo unde este vorba de o cantitate mai mare.”

Campania de reciclare are loc până la începutul lunii noiembrie.

Sursa: ObservatorNews.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO DOCUMENT – DE NOAPTEA MINȚII: ȘEFUL POLIȚIEI LOCALE BAIA MARE a interzis ceva ce e interzis printr-o lege PENALĂ!!!!

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: OS Baia Mare fără reacție – Refugiul Petofi de pe Valea Usturoiului distrus de un copac

Vasile Dale

DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ: Aplicația folosită de patroni de restaurante și baruri pentru a nu înregistra toate vânzările. „Este legală, însă poate fi utilizată într-un anumit mod”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.