BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE: DE NOAPTEA MINȚII – La 6 ani de la moartea unui polițist de frontieră NICIUN VINOVAT! Procurorii din Vișeu sunt tot în faza de urmărire penală, după ce au clasat infracțiunea de ucidere din culpă!!!

În dimineața zilei de 25 noiembrie 2017, pe DN18 pe raza localității Vișeu de Jos s-a produs un grav accident de circulație. Șoferul unui autoturism BMW aflat sub influența băuturilor alcoolice a făcut prăpăd pe șosea, iar bolidul a fost făcut praf. În urma impactului violent, un tânăr în vârstă de 27 de ani, polițist de frontieră, a decedat.

Sunt aproape 6 ani de la producerea tragediei și nimeni nu a răspuns în fața legii pentru moartea polițistului de frontieră. Procurorii de la Vișeu și-au bătut pur și simplu joc de acest dosar și l-au mutat dintr-un sertar în altul.

Culmea este că la un moment dat l-au trimis în judecată pe șofer, dar, CRUCIȚI-VĂ…, doar pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Infracțiunea de ucidere din culpă a dispărut din rechizitoriu!!! Cu alte cuvinte putem spune că autoturismul BMW s-a condus singur!!!

Astăzi www.vasiledale.ro încearcă să vă arate cum niște procurori plătiți cu salarii REGEȘTI din taxele și impozitele românilor țin dosarul prin sertare așteptând PRESCRIPȚIA FAPTEI de ucidere din culpă. Și, uite-așa, un polițist de frontieră care și-a pus viața în slujba țării este la 2 metri sub pământ, în timp ce șoferului BMW-ului este liber, bine mersi. În tot acest timp, din an în an, dosarul este pasat ca la miuță din sertarul unui procuror în sertarul altuia. Și atunci nu poți să nu te mai întrebi: CHIAR NU VOR RĂSPUNDE NICIODATĂ DIN PROPRIUL BUZUNAR justițiabilii României?

Șoferul a negat că a condus 

Să ne oprim puțin asupra dosarul nr. 1807/P/2017 deschis imediat după producerea tragediei de pe DN18 în 25 noiembrie 2017.

O doamnă procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus finalizează actele de urmărire penală privind inculpatul K.G. Nicolae în anul 2022 și întocmește rechizitoriul din 6 iulie 2022. Așadar, după aproape 5 ani, aparținătorii pasagerului decedat află cu stupoare că șoferul, deși cercetat în libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (art. 336 alin 1 CP) și ucidere din culpă (art.192 alin. 2 CP), scapă de ultima infracțiune. De ce? Pentru că procurorul o clasează din lipsă de probe.

”Atât în actul de consemnare a denunțului, cât și în procesul-verbal de cercetare la fața locului și ordonanța de începere a urmăririi penale s-a reținut faptul că autoturismul (…), care avea direcția de mers Vișeu de Sus – Vișeu de Jos, nu a adaptat viteza la condițiile de drum în curba deosebit de periculoasă la dreapta, a intrat în derapaj, s-a lovit de un capăt de podeț, care face accesul în curtea interioară a Școlii Generale nr. 2 din Vișeu de Jos, fiind proiectat într-un gard din beton și material lemnos, după care s-a răsturnat pe plafon, pe partea carosabilă, în stânga direcției de mers.

S-a reținut de asemenea, faptul că în urma producerii accidentului a rezultat decesul numitului Pop Ghiță Daniel, agent de poliție în cadrul ITPF Sighetu Marmației, SPF Poienile de Sub Munte, pasager pe locul din dreapta față în autoturismul marca BMW, aflat în timpul liber și în ţinută civilă (…). Conducătorul auto, K.G. Nicolae, a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform buletinului de analiză toxicologică nr. 1932/2017, emis de Serviciul de Medicină Legală Baia Mare, inculpatul… avea o alcoolemie de 1,05 g/l alcool pur în sânge (ora 8.00), iar la a doua probă (ora 9.00) avea 0,95 g/l alcool pur în sânge) (…).

Audiat în calitate de suspect, K.G. Nicolae recunoaște doar că a consumat băuturi alcoolice împreună cu Pop Ghiță Daniel la Pensiunea (…), din localitatea Petrova, după care a urcat la volanul autoturismului și l-a condus până în parcarea din zona numită La Poartă din Vișeu de Sus, unde s-au întâlnit cu…. El a urcat la aceasta în autoturism, iar după aproximativ 5 minute, Pop Ghiță Daniel a venit la mașina martorei, i-a cerut inculpatului să-l ducă acasă (victima evita să conducă deoarece avea un dosar penal înregistrat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier), dar pentru că inculpatul i-a spus să mai aștepte câteva minute, numitul Pop Ghiță Daniel s-a întors la autoturismul marca BMW a urcat la volan și a plecat de pe loc, întorcând autoturismul spre Vișeu de Jos. Inculpatul K.G. Nicolae a coborât din autoturismul martorei și i-a spus numitului Pop să coboare de la volan, că oricum are destule probleme, însă acesta a turat motorul, iar când K.G. Nicolae a urcat pe locul din dreapta față, Pop Ghiță Daniel a demarat și a pornit spre localitatea Vișeu de Jos unde a avut loc accidentul.

Cercetare la fața locului făcută extrem de prost

Șoferul și martora cu care s-a întâlnit acesta au fost testați de un expert psiholog pentru a vedea dacă au un comportament simulat. În cazul șoferului rezultatul a fost imposibilitatea pronunțării.

”Au fost audiate, în calitate de martori, persoane care locuiau în vecinătatea locului producerii accidentului și care au ieșit imediat după producerea impactului, aceștia relatând faptul că victima se afla jos, iar inculpatul plângea lângă acesta, unii dintre aceștia menționând faptul că victima a fost scoasă din autoturism pe partea dreapta. Acest aspect este confirmat și de către inculpat”.

S-au prelevat probe biologice din autovehicul, însă acestea au confirmat doar prezența celor doi în mașină, nu și locurile pe care stăteau. ”De asemenea, se concluzionează faptul că nu se pot stabili pozițiile ocupate în habitaclu în momentul impactului de către numiții…” se precizează în raportul de expertiză criminalistică nr. 12/2020 emis de către Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice Cluj.

Dovedit pentru conducerea sub influența alcoolului, nedovedit pentru ucidere din culpă

”Relativ la săvârșirea de către inculpatul K.G. Nicolae a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe… apreciem că este dovedit, dincolo de orice îndoială rezonabilă, faptul că infracțiunea este săvârșită de inculpat.(…) Inculpatul a săvârșit infracțiunea cu intenție, conducând pe drumurile publice un vehicul, în condițiile în care avea o îmbibație alcoolică peste limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzând și acceptând urmările faptelor sale.

Relativ la săvârșirea de către inculpatul K.G. Nicolae a infracțiunii de ucidere din culpă, apreciem că nu se poate dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă, faptul că inculpatul este cel care s-a aflat la volanul autoturismului BMW în momentul producerii accidentului.(…)

În concluzie, analizând aspectele menționate mai sus, apreciem că în cauză se impune clasarea cauzei față de inculpatul K.G. Nicolae cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă”.

Prim-procurorul de la Vișeu a redeschis urmărirea penală pentru ucidere din culpă

În 14 septembrie 2022, prin ordonanță, s-a dispus redeschiderea urmăririi penale pentru infracțiunea de ucidere din culpă pentru inculpatul K.G. Nicolae.

”Analizând din oficiu soluția de clasare, constat că aceasta este netemeinică, urmând a fi infirmată, cu consecința redeschiderii urmăririi penale.

Urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă este incompletă, soluția de clasare nefiind fundamentată pe un probatoriu clar și complet.

Din declarațiile mai multor martori rezultă clar că imediat după producerea accidentului, inculpatul a fost văzut pe partea stângă a autoturismului, partea șoferului, iar victima a fost scoasă din autoturism pe partea dreaptă, a pasagerului” scrie în ordonanța prim-procurorului.

Trebuie să spunem că sunt 6 declarații ale celor care locuiesc în zona respectivă care susțin aceste aspecte. ”Cu toate acestea inculpatul a susținut în declarațiile date că a scos singur victima din autoturism pe partea șoferului”. Numai că ”în cuprinsul planșei foto efectuate la fața locului, la scurt timp de la producerea accidentului, se observă că victima este culcată lângă autoturism, în imediata vecinătate a portierei dreapta față, confirmând declarațiile martorilor.

Din declarația martorului P.Ș. rezultă că el, împreună cu inculpatul l-au scos din autoturism pe Pop Ghiță Daniel pe portiera dreapta față”.

A TRECUT UN AN ȘI… NICIO MIȘCARE în acest dosar. Mai sunt doi ani și fapta de ucidere din culpă se va prescrie. Probabil asta așteaptă domnii procurori? Să scape fără stres de un dosar care din 2017 le dă ”dureri de cap” pentru că, în opinia noastră, cineva nu și-a făcut meseria așa cum trebuie.

Nu arătăm cu degetul spre absolut nimeni, însă, tot în opinia noastră, la cum a decurs toată ancheta în acest dosar suntem ABSOLUT CONVINȘI că nimeni nu va răspunde pentru moartea polițistului de frontieră! Poate cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus ne vor transmite un punct de vedere după ce vor citi acest articol. Un punct de vedere în care să explice motivele pentru care acest dosar este tot în faza de urmărire penală. Un punct de vedere în care să NU ni se spună că nu pot oferi detalii dintr-un dosar aflat încă în lucru!!! Mai plimbați-l puțin prin sertarele Parchetului și, așa cum spuneam deja, vine PRESCPȚIA FAPTELOR și ați scăpat DEFINITIV și IREVOCABIL.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

INTERVENŢIE NOCTURNĂ: Salvamont Maramureș, în zona Mogoșa – Negreia, pentru salvarea a doi bărbaţi rătăciţi

Redactie

VIŞEU DE JOS: Șofer cu permisul suspendat, oprit în trafic de poliţiştii de frontieră

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Un Mercedes a ars ca o torță la Hărnicești. Proprietarul tocmai ieșise de la mecanic

Vasile Dale

3 mesaje

Q noiembrie 5, 2023 at 10:52 pm

Atata timp cat isi cheltuie toti banii pe la
procurori v-a ramane ,liber toata lumea stie ca el a condus si pana la urma se v-a afla acest lucru. Dumnezeu sa il ierte! nu merita asa ceva pentru ca era um om de milioane. O comuna intreaga ii simte lipsa.

Raspunde
Dan noiembrie 5, 2023 at 11:09 pm

Penibil, jalnic. Doamne fereste !!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.