Important

Întâlnire de lucru privind siguranţa în şcoli

Sub coordonarea doamnei subprefect Enikő Erzsébet Krizsanovszki s-a desfășurat ședința pentru punerea în aplicare a măsurilor și acțiunilor dispuse în Planul teritorial comun de acțiune pentru siguranța în școli s-au discutat aspecte referitoare la creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice.

La întâlnirea de lucru au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș, Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Maramureș, Direcția Poliția Locală Baia Mare, Direcția de Asistență Socială Baia Mare și Asociația Comunelor din România.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a precizat că a fost constituit un grup de lucru pentru prevenirea și combaterea consumului/traficului de droguri în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar. Au fost derulate șapte acțiuni cu efective lărgite de polițiști și jandarmi pentru diseminarea informațiilor cu privire la creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ. De asemenea, s-au realizat alte 25 de activități privind prevenirea consumului de droguri sau alte substanțe interzise, la care au participat peste 1300 de elevi și peste 50 de cadre didactice, cărora le-au fost prezentate efectele pe care le au aceste substanțe interzise asupra sănătății, dar și răspunderea juridică în astfel de situații.

Reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș a menționat că pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în zonele adiacente unităților de învățământ au fost desfășurate trei acțiuni privind prevenirea și combaterea deținerii și consumului de substanțe interzise și au fost derulate 23 de activități preventive la care au participat peste 1100 de elevi și preșcolari. Alte 13 activități au vizat combaterea delicvenței juvenile, a violenței, respectiv a fenomenului ”Bullying”. În funcție de situația operativă, jandarmii maramureșeni își vor adapta dispozitivele și planul de acțiuni în apropierea/în incinta unităților de învățământ, cu privire la monitorizarea, patrularea și derularea de activități preventiv-educative și de informare.

Direcția Poliția Locală Baia Mare este prezentă cu efective la nouă unități de învățământ din municipiu și colaborează cu celelalte instituții abilitate în vederea extinderii zonelor de patrulare, respectiv de prezență în zonele adiacente unităților de învățământ.

Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Maramureș a derulat, împreună cu celelalte instituții abilitate, activități în cadrul proiectelor naționale de combatere a consumului de droguri și substanțe psihotrope în mediul școlar, prin acțiuni de conștientizare a pericolului consumului de droguri asupra sănătății. Au fost desfășurate 49 de acțiuni în mediul școlar și 10 acțiuni în comunitate și în familii de care au beneficiat 2000 de persoane. De asemenea, s-a colaborat cu 150 de cadre didactice în vederea combaterii consumului de droguri, inclusiv în situațiile în care a existat suspiciunea consumului.

Participanții la întâlnirea de lucru au propus derularea în continuare a unei campanii de informare în privința consumului de droguri în mass-media și în mediul online, Această campanie a fost inițiată de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș prin transmiterea unor videoclipuri/filme despre pericolul și efectele asupra sănătății a consumului de droguri sau substanțe psihotrope.

Te-ar putea interesa si

PENTRU FURT: Un tânăr din Baia Mare a ajuns în Centrul de Reeducare Minori şi Tineret Buziaş

Vasile Dale

PROIECT: CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE PRIN REABILITAREA TERMICĂ ȘI MODERNIZAREA SEDIULUI POLIȚIEI ORAȘULUI BORȘA

Vasile Dale

AŢI VĂZUT-O? O fată de 14 ani din Baia Mare este căutată cu disperare de familie

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.