BREAKING NEWSNationalRecomandate

VIDEO. Scandal între șoferii de TIR și polițiștii de frontieri/jandarmi în Vama Petea. Claxoane și avertismente

Situație tensionată în Punctul de Trecere a Frontierei de Stat de la Petea, în județul Satu Mare. Din cauza controalelor amănunțite efectuate de către autoritățile de frontieră maghiare, timpii de așteptare în Vama Petea au crescu foarte mult, transportatorii fiind nevoiți să aștepte până la șase ore pentru a puatea tranzita, iar cozile se întind pe mai mulți kilometri. Motiv pentru care șoaferii de TIR au folosit claxoanele în semn de protest, fiind avertizați de către polițiștii de frontieră și jandarmi să înceteze. 

Conform informațiilor vasiledale.ro, un alt scandal a început între șoferii de TIR în această dimineață, în jurul orei 02.00, pe sensul de ieșire din România în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe artera destinată camioanelor, atunci când un șofer de automarfar și-a lasat autovehiculul în staționare până și-a plătit rovinieta, moment în care ceilalți soferi și-au manifestat nemulțumirea, ajungându-se la un schimb de replici plin de reproșuri între conducătorii mijloacelor de transport.

Polițiștii de frontieră au intervenit și le-au atras atenția șoferilor cu privire la faptul că în Punctul de Trecere a Frontierei trebuie respectate anumite reguli astfel încât traficul să se desfășoare în condiții civilizate, intervenție care a dus ulterior la restabilirea ordinii și liniștii publice în PTF.

Este important de precizat că pe sensul de ieșire din România în PTF Petea controlul de frontieră este efectuat pe teritoriul statului maghiar, iar în această perioadă autoritățile din Ungaria fac verificări amănunțite, folosind totodată și un scaner pentru automarfarele care intră pe teritoriul statului lor, controale care duc la creșterea timpilor de așteptare.

În acest moment, polițiștii de frontieră români lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura PTF Petea din cauza traficului intens, fiind deschise 2 artere de control la camioane pe sensul de ieșire din țară, iar timpii de așteptare sunt de 120 de minute.

Te-ar putea interesa si

Paznic de la Spitalul Județean Baia Mare atacat cu cuțitul de doi indivizi

Vasile Dale

STOP COVID-19: DONEAZĂ ȘI TU – Trebuie să pregătim azi pentru ce va fi mâine!

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Şmecher în trafic? Pericol public!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.