BREAKING NEWSEveniment

Comunicat PNȚCD: Doru Dăncuș, viceprimarul din Baia Mare, ar fi cercetat penal

Viceprimarul municipiului Baia Mare Ioan Doru Dăncuș este cercetat penal pentru infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurpare de funcții și constituirea de grup infracțional organizat.

În data de 23 noiembrie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a constituit dosarul penal cu numărul 5144/P/2023, ca răspuns la plângerea depusă de PNȚCD prin președintele partidului, Aurelian Pavelescu, și a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 320 NCP, art. 321 NCP, art. 322 NCP, art. 317 NCP, art. 323 NCP și art. 300 NCP.

Conform plângerii penale înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sunt îndeplinite condițiile săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale (partidele sunt persoane juridice de drept public), potrivit art. 320 C.pen.; fals intelectual –  art. 321 C.pen.; fals în înscrisuri sub semnătură privată – art. 322 C.pen; falsificarea de instrumente oficiale (ștampila partidului – art. 317 C.pen.); uz de fals – art. 323 C.pen.; uzurpare de funcții – art. 300 C.pen.; constituire de grup infracțional organizat – art. 367 C.pen.  

Făptuitorul Ioan Doru Dăncuș nu îndeplinește funcțiile pe care și le arogă în înscrisurile pe care le semnează – de Președinte al Comitetului Național de Conducere (CNC) al PNȚCD și desemnat să exercite funcția Președintelui partidului. Conducerea reală a partidului este consemnată în Registrul Partidelor Politice (RPP) al Tribunalului București, potrivit legii. Conform RPP al Tribunalului București, Președintele PNȚCD este Aurelian Pavelescu, Prim-vicepreședinte al partidului este George Rizescu, Președinte CNC este Gheorghe Dinescu și Secretar general este Silviu-Ștefan Molnar, în urma înregistrării ultimului Congres de alegeri din 11.06.2022 prin mențiunea din 20.06.2022.

Conducerile partidelor sunt consemnate, de asemenea, obligatoriu, în Registrul Fiscal al Autorității Electorale Permanente, potrivit Legii nr. 334/2006, legea finanțării partidelor politice. În Registrul fiscal al AEP sunt consemnate aceleași persoane în conducerea partidului, Aurelian Pavelescu fiind Președintele PNȚCD.

Făptuitorul Dăncuș Ioan Doru nu este consemnat în niciunul dintre cele două Registre, nu este înregistrat ca făcând parte din Organizația Națională, Organizația Județeană Maramureș și nici ca membru de partid. Organizația Maramureș nu există, dovada fiind nedepunerea documentelor financiare la AEP pentru anul 2022 și faptul că nu apare în Registrul fiscal AEP.  

Menționăm faptul că Ioan Doru Dăncuș și-a pierdut definitiv calitatea de membru al PNȚCD în data de 10 decembrie 2022 și, de asemenea, că există mai multe hotărâri definitive pronunțate în 2023, prin care instanțele judecătorești au stabilit irevocabil că Ioan Doru Dăncuș nu are calitatea de Președinte al CNC și nici  de Președinte delegat al PNȚCD.  

Biroul de presă al PNȚCD

Te-ar putea interesa si

FOTO: Casă distrusă de un incendiu la Săcălăşeni

Redactie

CJSU a aprobat măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Baia Mare, Seini Șișești, Călinești, Satulung, Moisei și Recea

Redactie

FOTO: Un bărbat ucrainean s-a prăbușit în PTF Sighetu Marmației. A intervenit imediat echipajul SMURD

Vasile Dale

2 mesaje

dan noiembrie 27, 2023 at 10:11 am

Dispare primarul posibil interimar in locul lui CC?

Raspunde
vi noiembrie 27, 2023 at 3:16 pm

stai molcom, UAT Baia Mare dispune de doi viceprimari, deci nu ramane urbea parasita

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.