BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Incompetență crasă la VITAL Baia Mare. De 5 zile mii de apartamente sunt fără apă potabilă și căldură

Incompetența este la ea acasă la Vital Baia Mare. O societate în care Primăria condusă de primarul fugar arestat prin Germania a pompat milioane de euro în ultimii ani. Milioane de euro care nu se văd nicăieri în serviciile prestate către populația municipiului Baia Mare.

Intrăm în ziua 5 de când o conductă a ”bubuit” și a lăsat mii de apartamente fără apă potabilă și implicit fără căldură. Astăzi, viceprimarul Doru Dăncuș a ”năvălit” exact ca primarul fugar Cherecheș la groapa săpată de două utilaje ale Vital. Nu a fost singur, ci însoțit de doi șefi la Vital Baia Mare. Nu au lipsit filmacii obișnuiți ai Primăriei.

Au vorbit ei ce au vorbit că se lucrează, că se va rezolva, că respectiva magistrală e veche de prin 1969, că anul viitor o vor schimba, că…. și că…. În realitate însă orice societate comercială care prestează servicii publice ”normală la cap” ar fi schimbat conductele de prin două trei cartiere în 5 zile. La Vital însă doi-trei trepăduși se tot învârt pe lângă o groapă și analizează o conductă.

Ce spun băimărenii

”Bună ziua, mă numesc … GABRIELA, locuiesc în Baia Mare, str. Hortensiei, etaj IV. De duminică dimineata , 26.11.2023 nu avem apă la robinet, curge doar un firicel înspre seară. Acesta situație este la apartamentele de pe Hortensiei si Serelor, de la ultimele etaje (m-am interesat). În aceste condiții, nu avem nici căldură, de trei zile, azi e a patra zi, datorită faptului că este presiune ff scăzută în centală.

Azi dimineata 29.11.2023 am ajuns sa avem in casă 16,5 grade în conditiile in care afara sunt -1 grad la ora 9. Mentionez că nu avem apă de băut, de spalat si nici căldura de loc. Este o situatie absolut imposibilă !!! In fiecare zi, atât eu cat si alti locuitori din zonă am sunat la dispeceratul VITAL, pentru a afla ce se intâmpă si când va fi presiune la apa. Ni se spune că nu se stie !!! !!!!!! Pe site ul VITAL SE TOT VORBESTE DE O AVARIE, dar nu se spune când va fi remediatăparcă se ascunde ceva, nu se mentioneaza toate strazile afectate, cel putin Str. HORTENSIEI si SERELOR NU APAR Orice defectiune are un termen de remediere, dar în acest caz SE SPUNE CĂ NU SE STIE CÂND SE VA FINALIZA, CĂ NU ARE ROST SĂ NE SPUNĂ UN TERMEN  ȘI SĂ NE MINTĂ !!!!!!! (este de domeniul absurdului ce se intamplă). Tot repeta ca nu pot echilibra presiunea apei, dar asta este f. ciudat, ca si cum etajele 4 trebuie sa își ia gandul de la apa si căldură, pe termen nelimitat.Vă rog foarte mult să verificați d-voastra ce se intapla si să obtineti un punct de vedere oficial de la VITAL.

Urmează 2 zile libere de frig si fără apa pentru cei de la etajele 4, iar in aceste conditii VITAL nu anunta ce facem, cât mai avem de suferit, dar citez:””Pentru această perioadă S.C. VITAL S.A. va avea echipe de intervenţie pregătite în cazul în care apar avarii la reţelele de alimentare cu apă potabilă sau la reţelele de canalizare.”” 

Aceste echipele pregatite , de ce nu remediază defectiunea, să avem si noi apa si căldură???Apă în baraj sunt sigură că este, după atatea ploi, deci CE SE ÎNTÂMPLĂ? NE IMBOLNĂVIM, NI SE ÎMBOLNĂVESC COPII DE ATÂTA FRIG !!! Am facut reclamatie la VITAL, am sunat zilnic, dar nimic, nu ni se comunica data cand vom avea apa. FAC UN APEL DISPERAT SĂ NE AJUTAȚI POATE AFLATI D-VOASTRA CAND VOM AVEA SI NOI APA SI CALDURA!!! MULTUMESC!!!

Ce spune Vital pe pagina lor de facebook?

”Lucrările de remediere sunt în desfășurare, în pofida faptului că amploarea avariei este mult mai mare decât se estimase inițial”. Noapte bună.

foto principal: facebook/VitalSA

Te-ar putea interesa si

În weekend: 60 de polițiști de la rutieră pe șosele. Bilanțul: 62 permise reținute, 3 persoane decedate în accidente rutiere

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Accident deosebit de grav în Sălaj. Implicat un şofer din Maramureş, nevinovat, dar… beat (ACTUALIZARE)

Redactie

Ea e singura supravieţuitoare a carnagiului de la Jibou. Sanda și-a condus prietenele spre moarte, grăbindu-se să treacă peste calea ferată

Vasile Dale

4 mesaje

Cristian noiembrie 29, 2023 at 11:22 pm

Mnó, lasă că aprindem amărâtu’ cela de brad din Centru Vechi și ne încălzâm tăți!

Raspunde
Vasile noiembrie 30, 2023 at 12:22 am

Mesaj pt dna Gabriela de pe strada Hortensiei … Doamnă , singura șansă să puteți ridica presiunea in centrală ( ca sa pornească centrala ) , e sa o faceți noaptea , când oamenii s-au culcat / aproape nimeni nu mai folosește la ora aia apa rece , astfel încât presiunea , indirect urcă cat de cat , acel PUȚIN de care aveți nevoie pt a ajunge presiunea in centrală ,,pe verde,, . Cu puțin noroc , o sa reusiti , dar doar așa , la miezul nopții , altfel , zilele astea , pe timp de zi , EXCLUS ! MULTĂ BAFTĂ !!! ( indirect , treaba aceasta cu ,,nu pot ridica presiunea in instalația de încălzire,, , în câteva zile o sa ducă la un număr enorm de mare de oameni cu aceasta problemă , deci , in acest moment , ( chiar daca avem cat de cat presiune la apa menajeră , dar nu putem ridica presiunea in instalația de încălzire ) TREABA E GRAVĂ RAU DE TOT !!! RĂU DE TOT E GRAVĂ ! Temperaturile sunt cu minus , dar centralele nu pot funcționa sub o anumită presiune ! Ce facem cu copiii noștri ? Înghețăm toți în apartamente ??? Cum sa facem daca presiunea apei din rețea e JOS , JOS , JOS ???

Raspunde
VITAL Baia Mare: Furnizarea alimentarii cu apă va reveni astăzi la normal – Stiri din Maramures noiembrie 30, 2023 at 12:10 pm

[…] Incompetență crasă la VITAL Baia Mare. De 5 zile mii de apartamente sunt fără apă potabilă ș… baia maremaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresvital baia mareDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Misu noiembrie 30, 2023 at 6:22 pm

Cine a numit o pe Alexandrina Bancos la conducerea Vital?Mărețul primar ,aceasta fiind buna prietena cu mămuca primarului.Cine îi ducea lemne Alexandrinei toamna?Ocolul silvic subordonat primarului.E simplu.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.