Important

Acţiuni rutiere, desfăşurate de poliţiştii maramureşeni: 35 de permise reţinute, dintre care 22 pentru nerespectarea limitei de viteză

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au desfășurat, în perioada weekend-ului prelungit, acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră în vigoare și pentru identificarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Astfel, au fost executate acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În urma stabilirii unor abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, polițiștii maramureșeni au aplicat 357 de sancțiuni, peste 200 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 35 de permise de conducere, 22 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitei de viteză.

În perioada aferentă, au fost întocmite 13 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, prev. de art. 336 din Codul Penal.

Astfel, în urma activităților desfășurate în baza planului de acțiune, doi bărbați în vârstă de 36 și 40 de ani din Vișeu de Sus și Mocira au fost identificați în cursul serii și nopții de ieri, 3 decembrie, de polițiști din Baia Mare și Vișeu de Sus, la volanul unor autoturisme pe strada Peștilor și bulevardul Regele Ferdinand, cu alcoolemii de 1,10 și 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge la o unitate spitalicească.
Polițiștii continuă cercetările în cadrul unor dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Și tentativa se pedepsește

În cursul serii de duminică, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați de un bărbat din Nistru cu privire la faptul că a surprins două persoane în timp ce sustrăgeau motorină din autoutilitara sa, parcată pe strada 102 din Nistru.

Văzând că au fost surprinse, cele două persoane au plecat de la fața locului cu un autoturism înspre centrul orașului Tăuții Măgherăuș.

Patrula din cadrul subunității de poliție a reușit identificare și oprirea autoturismului în cauză, având ca ocupanți doi tineri de 20 și 21 de ani, ambii din Baia Sprie.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 21 de ani, care a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

În cauză, polițiștii continuă cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean a acordat Anei Blandiana titlul de cetățean de onoare al județului Maramureș

Vasile Dale

AMENINŢĂ CU DEMISIA: Șoferii MaraNord sunt nemulțumiți de salariile mici și condițiile de muncă

Vasile Dale

COMUNICAT PNL MARAMUREŞ: Decidem viitorul Europei în România!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.