Important

O nouă intervenție chirurgicală complexă de succes la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Intervențiile chirurgicale complexe au devenit deja normalitate la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. La finalul lunii noiembrie, a fost efectuată o intervenție EVAR- repararea endovasculară a unui anevrism de aortă abdominală de mari dimensiuni cu eminență de ruptură.

Complexitatea cazului a fost dată de faptul că pacientul a necesitat preprocedural implantarea unui stent coronarian. Procedura a fost efectuată în anestezie locală, cu pacientul treaz, hemostaza de asemenea percutană, decurgând fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismului. Pacientul este în stare bună, și a fost externat a 4-a zi postprocedural.

Echipa medicală ce a realizat această intervenție complexă a fost compusă din: Dr. Filip Dan Florin – operator principal, Medic Coordonator LACCI și Prof. Dr. De Donato Gianmarco, Universitatea Siena, Italia – proctor; As. Medicali din cadrul LACCI: Pinte Viorel; Herța Aurica; But Ovidiu; Registrator medical Oarga Olga și îngrijitor Costinar Claudia.

“Laboratorul de Angiografie Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, din cadrul SJUBM, oferă pacienților posibilitatea unui astfel de tratament, fiind singurul din județ care efectuează acest tip de procedură, beneficiind de toate specialitățile necesare și de pregătirea profesională specifică a echipei: anestezie-terapie intensivă, cardiologie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, imagistică medicală. Prin utilizarea acestei tehnici endovasculare, pacienții cu anevrism de aortă beneficiază de tratament minim invaziv, cu recuperare rapidă, cu creșterea speranței de viață și a calității vieții. Până în prezent, în cadrul SJU Baia Mare s-au efectuat cu succes 30 de intervenții EVAR”, spune managerul Oros George Alexandru.

Te-ar putea interesa si

VIŞEU DE SUS: „Investim în tineri, investim în viitor”, spune Marius Grad, viceprimarul oraşului

Redactie

Primul parc industrial din Maramureș va fi construit în zona Baia Sprie

Redactie

SĂLSIG: Femeie pe bicicletă lovită de o maşină condusă de un sălăjean

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.