BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Situație umilitoare la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare – Cu bebelușul în brațe, o mămică externată în chiloți, haină de noapte și șlapi

Situație revoltătoare ieri după amiază la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. O mămică a fost externată cu pruncul în brațe din unitatea spitalicească doar în halat, chiloți și șlapi!!! Motivul este pur și simplu halucinant: programul la garderobă este până la ora 15.00. 

Mămica s-a internat la începutul acestei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru a naște. A adus pe lume, pe cale naturală, o fetiță de nota zece, perfect sănătoasă. Micuța a trebuit să fie ținută la o lampă pentru icter și din acest motiv externarea s-a făcut doar la ora 16.00. Doar că nimeni nu i-a spus mămicii să meargă la garderobă să își scoată hainele personale pentru că acest serviciu nu mai funcționează după ora 15.00.

”Mă simt umilită și jignită că născut de trei zile și sunt trimisă acasă în chiloți și în haină de noapte”

”Am născut luni seară, am rămas internați 3 zile. Fetița am născut-o luni seară și totul a fost super până la externare. Fetița trebuia să stea la o lampă pentru icter și apoi am fost exterate la ora 16.00. Am îmbrăcat-o, mi-am luat lucrurile și când să cobor la garderobă să las cămașa de noapte primită din partea spitalului și să îmi i-au hainele mele… surpriză: programul era până la ora 15.00. Am început să întrebăm cine ne poate ajuta, nimeni nimeni. Nu mi-a spus nimeni că se închide la ora 3.00. De aș fi știut aș fi mers să îmi scot hainele. Nu aș fi venit în chiloți, în șlapi din Baia Mare până în Vișeu de Sus. Sunt 120 de kilometri.

Mă simt atât de jignită, adică sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig. Toate hainele mele erau la garderobă. Jos pălăria pentru medici, asistente, nu am nimic să le reproșez, totul a fost perfect și ne împotmolim în niște lucruri mărunte care țin de niște bulendre (haine). Nu mi se pare normal. Cum adică în tot spitalul ăla este o singură cheie care este la o doamnă care lucrează acolo?). Portarul m-a luat în derândere că de ce nu mi-am luat hainele mai repede, de ce nu m-am uitat la program. Păi, nene eu am venit luni să nasc, aveam dureri nu am stat să mă uit la programul de pe ușă. Mi se pare absurd că m-a luat la mișto). Mă simt atât de jignită că am născut acum trei zile și sunt trimisă acasă în chiloți și în haină de noapte. Pur și simplu sunt dată afară ca un câine, ca o pisică scoasă afara din casă ca să nu spun altceva” ne-a declarat mămica din Vișeu de Sus.

Spitalul Județean Baia Mare își cere scuze public

”Este o situație regretabilă, în acest caz s-ar putea să fie un cumul de factori care dus la această situație. Pe de o parte pacienta  nu trebuia să fie externată atât de târziu, pe de altă parte din cauza lipsei de personal noi nu avem un serviciu la garderobă de 24 din 24. Orarul este cunoscut la nivelul întregului spital. Însă în acest caz particular pe care îl regretăm și chiar îmi cer scuze în numele instituției o vom regla de așa natură încât să nu mai fie externări după ce programul la garderobă se termină. Externările din spital se fac până la ora 12.00. Vom supune atenției tuturor acest caz pentru a remedia aceste aspecte pentru a preîntâmpina astfel de situații” a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Astăzi soțul femeii s-a revenit de la Vișeu de Sus la Baia Mare. 120 de kilometri pentru a preda bunurile spitalului și pentru a-și recupera hainele soției. El a fost primit în audiență de managerul Spitalului Județena de Urgență Baia Mare care și-a cerut încă o dată scuze în numele instituției pentru situația creată.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Pieton în comă după ce a fost lovit de o maşină la Ruscova. La volan era șeful DGASPC Poienile de sub Munte (actualizare)

Redactie

SIGHET: Intervenție în forță pentru reținerea unui bărbat care a spart un magazin din oraș și l-a rănit grav pe proprietar (FOTO CAMERA SUPRAVEGHERE)

Vasile Dale

INTERVENŢIE: Cu ajutorul câinelui poliţist Teba a fost găsit un tânăr din Târgu Lăpuş dispărut de acasă

Vasile Dale

1 mesaj

Cu bebelușul în brațe, o femeie a fost externată de la Spitalul Baia Mare în cămașă de noapte și papuci, pentru că garderoba se închisese - Barikada decembrie 18, 2023 at 12:02 pm

[…] „Am îmbrăcat-o (pe fetiță – n.r.), mi-am luat lucrurile și când să cobor la garderobă să las cămașa de noapte primită din partea spitalului și să îmi i-au hainele mele… surpriză: programul era până la ora 15.00. Am început să întrebăm cine ne poate ajuta. Nimeni nimeni. Nu mi-a spus nimeni că se închide la ora 3.00. De aș fi știut aș fi mers să îmi scot hainele. Nu aș fi venit în chiloți, în șlapi din Baia Mare până în Vișeu de Sus. Sunt 120 de kilometri. Mă simt atât de jignită. Adică sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig”, a declarat femeia, potrivit jurnalistului Vasile Dale. […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.