BREAKING NEWSRecomandate

FOTO: Accidente rutiere soldate cu victime la Rona de Sus şi la Bogdan Vodă

Ieri, 16 decembrie, la ora 18.40, polițiștii Secției 6 Sarasău au intervenit la un accident rutier produs pe pe D.N. 18, în localitatea Rona de Sus.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, un autoturism condus de către un bărbat de 34 de ani, din Bistra, a surprins și accidentat un atelaj hipo, tractat de un cal, care se deplasa în fața acestuia, având montată o vestă cu elemente fluorescent reflectorizante pe spatele atelajului și una în fața atelajului.

Atelajul hipo era condus de către un bărbat de 62 de ani, din comuna Rona de Sus.

În urma impactului, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, întrând în coliziune laterală cu poarta de acces a unui imobil. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat cu un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul Municipal Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean Baia Mare pentru investigații amănunțite.

Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot ieri, 16 decembrie, la ora 19.48, polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă au intervenit la un accident rutier soldat cu victimă. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un autoturism condus de către un tânăr de 20 de ani, din Bârsana, în apropierea unui vârf de rampă cu vizibilitate sub 50 de metri, a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de către un bărbat de 44 de ani din județul Bistrița Năsăud.

În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a intrat în coliziune cu o stație de transport public aflată pe partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală șoferului de 44 de ani, care a fost transportat cu un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul municipal Sighetu Marmației, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Șoferul de 20 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite la nivelul toracelui. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de vătamare corporală din culpă.

Acțiunile polițiștilor rutieri

În perioada 15-16 decembrie 2023, polițiștii Serviciului Rutier și polițiștii din Șomcuta Mare au efectuat acțiuni pe linie rutieră privind depistarea conducătorilor auto care condus cu viteză excesivă și sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului. În cadrul acțiunilor au fost verificate 210 autovehicule și au fost legitimate peste 220 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 113 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.965 de lei.

Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a opt permise de conducere, a unui certificat de înmatriculare și a unui set de plăcuțe de înmatriculare.

Șapte conducători auto s-au ales cu dosare penale

În perioada 15-16 decembrie, polițiștii rutieri maramureșeni au depistat pe drumurile publice din județ, șapte persoane care au comis infracțiuni la regimul rutier. Dintre aceștia, doi bărbați de 55 și 56 de ani, precum și o femeie de 33 de ani, au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau autovehicule cu alcoolemii de 0,50, 0,77 și 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un sătmărean de 44 de ani a fost identificat de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere.

Doi maramureșeni au fost depistați de polițiști după ce au provocat accidente rutiere soldate cu pagube materiale, în timp ce aveau alcoolemii de 0,95 și 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultima persoană care a fost prinsă de polițiști este un bărbat de 53 de ani din Sighetu Marmației, care a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale în timp ce nu deținea permis de conducere și avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazul persoanelor care au fost depistate conducând sub influența alcoolului, a fost dispusă recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul comiterii de infacțiuni rutiere.

Te-ar putea interesa si

FOTO CITITORI: Impact între două maşini la intersecţia străzilor V. Alecsandri şi Hortensiei

Vasile Dale

PROCURORII DNA, ÎN BIROUL SORINEI PINTEA: Fostul ministru al Sănătății este vizat într-un dosar de corupție

Vasile Dale

Ultima ora: Un utilaj de deszapezire a distrus un autoturism in zona Piata Izvoarele din Baia Mare (foto/video)

Vasile Dale

1 mesaj

Nicolae decembrie 17, 2023 at 6:24 pm

Asa e semnalizarea legala pe timp de noapte pe un atelaj hipo :cu vesta reflectorizanta?
E clar ca trebuie o sursa de lumina care sa fie vizibila.Conducatorul auto nu a vazut atelajul si asfel si-a riscat viata.
Bine ca nu scrieti ca nu era semnalizat corect utilajul hipo.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.