Important

Consiliul Județean Maramureș încheie cu succes un nou contract de finanțare pentru Raionul Strășeni din Republica Moldova

O delegație din partea Consiliului Județean Maramureș a efectuat în data de 19 decembrie 2023, o vizită de lucru în Raionul Strășeni din Republica Moldova, pentru a evalua în teren, derularea contractului de finanțare semnat în acest an, pentru contribuția Județului Maramureș la reparația capitală și eficientizarea energetică a blocului 2A de la Centrul Raional de Odihnă și Agrement din Strășeni.

În prima parte a vizitei, reprezentanții maramureșeni Valeria Brezoczki, consilier județean, împreună cu Adriana Petruț, director economic al Consiliului Județean Maramureș, și Margareta Căpîlnean, consilier în aparatul de specialitate, responsabil în relația de înfrățire cu Raionul Strășeni, s-au întâlnit cu președinta raionului, Mariana Dîmcenco, ex-președintele Viorel Jardan și Liliana Rusnac, șef al secției proiecte investiționale.

Discuțiile s-au axat în principal, pe analiza implementării proiectului de reparație capitală și eficientizare energetică a blocului 2A de la Centrul Raional de Odihnă și Agrement din Strășeni, în valoare totală de peste 400.000 euro, la care Consiliul Județean Maramureș contribuie în 2023, cu un sprijin financiar în valoare de 75.000 euro. Anul trecut, Județul Maramureș a participat cu suma de 50.000 de euro, la implementarea proiectului pentru construcția acoperișului la aceeași clădire. Construcția acoperișului s-a finalizat cu succes și astfel fost stopată degradarea accelerată a clădirii, asigurându-se totodată conservarea interiorului, ca bază pentru demararea reabilitării generale.

În numele președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, delegația Maramureșului a transmis un mesaj de apreciere față de extinderea și diversificarea activităților de colaborare frățească cu Raionul Strășeni atât pe plan economic, cât și la nivel cultural și educațional, care contribuie în mod esențial la întărirea legăturilor cu frații de peste Prut și la promovarea culturii și istoriei noastre comune.

De asemenea, președintele Ionel Bogdan a transmis mulțumiri ex-președintelui Viorel Jardan pentru buna colaborare din ultimii doi ani și mult succes în activitate doamnei Mariana Dîmcenco, aflată la începutul mandatului de președinte al Raionului Strășeni.

După întâlnirea de la sediul Consiliului Raional Strășeni, delegația s-a deplasat la Centrul Raional de Odihnă și Agrement din Strășeni, unde s-a constatat modul în care au fost investiți cei 75.000 de euro din contractul de finanțare semnat cu Consiliul Județean Maramureș, cofinanțarea asigurată de Raionul Strășeni în 2023, fiind de peste 25.000 de euro. Conform estimărilor, restul lucrărilor de reabilitare, în valoare de peste 300.000 de euro, vor fi finalizate pe parcursul anului viitor. Cu acest prilej, au fost prezentate clădirile care fac parte din Centru, precum și principalele funcționalități ale acestuia destinate în special tinerilor.

Președintele Raionului Strășeni, Mariana Dîmcenco, s-a arătat deschisă pentru continuarea și dezvoltarea colaborărilor, și-a exprimat satisfacția pentru dovezile de prietenie din partea Județului Maramureș și a mulțumit președintelui Consiliului Județean Maramureș și consilierilor județeni pentru suportul financiar acordat în mod repetat, pentru angajamentul asumat, eforturile constante și cooperarea strânsă pentru realizarea progreselor și pentru extinderea relațiilor de înfrățire dintre Județul Maramureș și Raionul Strășeni.

Te-ar putea interesa si

PENTRU ELEVII CLASELOR 0-IV: IPJ Maramureş organizează un concurs de desene/felicitări dedicat Zilei Poliţiei

Vasile Dale

LANSARE DE CARTE ÎN SATUL CIOLT. „Trăiri și Gânduri” – Autor Dana Dico (foto)

Vasile Dale

Senatorul Niculescu Țâgârlaș, intervenție în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.