BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: Cantina / restaurant Topaz din Baia Mare amendată de ANPC cu 20.000 lei. S-a redeschis după remedierea deficiențelor (actualizare)

Pe data de 18.12.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramures, a desfășurat o acțiune de control la un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Maramures.

Verificările s-au efectuat urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Un cititor al site-ului nostru a sesizat faptul că în pizza comandată era prăjită și o muscă. Omul a spus că i-a comunicat administratorului, însă acesta nu a luat nicio măsură și nici măcar nu și-a cerut scuze.

Ținând cont de neregulile constatate, la SC Topaz SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 5 amenzi contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 1.750 lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor

În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramures au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
  • folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri neconforme
  • modificarea stării termice a preparatelor fără a deține autorizație legală
  • lipsă menționare alergeni, declarație nutritională, produse care provin din produs decongelat
  • paviment impregnat cu corpuri străine
  • hota îmbâcsită cu ulei ars
  • utilizare de ustensile neprofesionale
  • zona de servire cu pardoseli alunecoase
  • tavan/ pereți cu urme de condens
  • plase de protectie insecte la geamuri deteriorate
  • lipsa verificare metrologica la cântar

Comisarii CJPC Maramures vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controlului.

Birou de presă CRPC RNV Cluj

ACTUALIZARE

Ieri, după 3 zile de la momentul controlului, i-au chemat din nou pe inspectori pentru verificări. S-a stabilit faptul că cele semnalate au fost remediate, iar restaurantul a fost redeschis.

A fost vorba în primul rând despre niște erori umane, și trebuie să menționăm asta, însă noi niciodată nu o să le punem angajaților noștri în cârcă astfel de chestiuni. Noi, ca proprietari, ne-am asumat din prima secundă greșelile, chiar dacă nu știam de ele și, în loc să căutăm alți vinovați și să ne vărsăm frustrările pe stat, am căutat soluții și astfel am asigurat că activitatea noastră se poate desfășura la cele mai bune standarde.

Vrem să mai spunem, pentru că am înțeles că în spațiul public s-ar vehicula asta, că noi nu am avut nici o reclamație de muște în pizza, în primul rând pentru că noi nu facem pizza. Suntem dornici să ne continuăm activitatea fără a mai trece vreodată printr-o astfel de rușine. Vă asigurăm că ne-am învățat lecția: vom fi și mai vigilenți și personal mă voi asigura, zilnic, că toate lucrurile decurg cum trebuie în restaurantul nostru”, a declarat Sergiu Lohan pentru ActualMM.ro.

De asemenea, pentru cei care au fost îngrijorați, proprietarii restaurantului Topaz asigură toți clienții că evenimentele programate pentru Crăciun și Revelion se vor desfășura conform planului.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO – CITITORI: Iarnă în Maramureş, în mijlocul lunii mai

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: Angajată a unei bănci suspectă într-o rețea de falsificare și plasare de bancnote. Soțul femeii, polițist de frontieră, și-a dat demisia. S-au găsit și țigări de contrabandă – actualizare

Redactie

ÎNCEPE IMUNIZAREA: 210 doze de vaccin ajung în Maramureş. Cadre medicale de la Spitalul TBC sunt primii vaccinaţi împotriva COVID-19

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.