Important

“Colindăm la Bastionul Măcelarilor” – evenimentul care aduce spiritul sărbătorilor în inimile oamenilor

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, comunitățile se unesc, oamenii celebrează Nașterea Mântuitorului împreună și se conectează cu tradiții și obiceiuri. Asta înseamnă evenimentul “Colindăm la Bastionul Măcelarilor”.
Vineri, 5 ianuarie, vă invităm să descoperiți colindele, obiceiurile și costumele populare ucrainene, unde îndrăgiți artiști precum Bakuta Makar, Felicia Mascaliuc, Maria Voevod, Simina Maria Colopelnic și Horhii Synzhreriak, cât și grupuri de colindători din cadrul Școlii Profesionale Poienile de Sub Munte, și din cadrul Ansamblului Rutenilor “Bujorul Roșu” din localitatea Bistra, vor aduce obiceiuri din cultura ucraineană. Meșterii populari și producătorii locali sunt ca de fiecare dată prezenți cu obiecte artizanale realizate meticulos și cu bucate alese, cum numai pe plaiurile Maramureșului mai sunt.
Vă puteți alătura întregii ambianțe de sărbătoare, creată la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, și în datele de 5 și 12 ianuarie 2024, ediții dedicate Crăciunului sărbătorit de comunitatea ucraineană, în intervalul orar 17:00 – 20:00.
Partenerii implicați în organizarea acestui eveniment sunt: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

Activități preventive ale jandarmilor în şcolile din Baia Mare

Redactie

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Ordin de protecție pe numele unui băimărean pentru că a ameninţat femeia cu care are un copil

Redactie

Fiecare casă de om gospodar merită calitatea premium a unui coș de fum ceramic HOCH

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.