BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Maria vrea să devină procuror – Declarații cutremurătoare ale părinților minorei bătute în stradă de trei adolescente într-o stație de autobuz din Baia Mare

www.vasiledale.ro v-a prezentat în exclusivitate cazul Mariei, o minoră în vârstă de doar 13 ani, care a fost bătută cumplit de trei fete în zona unei stații de autobuz de pe bulevardul Decebal din Baia Mare. Astăzi, avem imagini noi din timpul agresiunii. Vă prezentăm totodată și declarațiile cutremurătoare ale părinților minorei.

Pe de altă parte, polițiștii le-au identificat pe agresoare: au 13 și 14 ani. Două dintre ele sunt fiicele unor lideri ai unui clan interlop din Baia Mare, iar cea de-a treia este verișoara lor. Motivul agresiunii ar fi unul halucinant: agresoarele filmau pentru a se lauda apoi pe rețelele de socializare cu faptele lor de ”vitejie” iar Maria a fost bătută pentru că a fost văzută vorbind la telefon cu tatăl ei. Agresoarele ar fi crezut că a sunat la 112 și a anunțat poliția.

Culmea este că nimeni nu a sărit în ajutorul copilei, deși a strigat după ajutor. Salvarea ei a fost un taximetrist, care a văzut bătaia și a oprit mașina în mijlocul șoselei și i-a sărit în ajutor.

”I-a smuls jumătate din păr”

”Fetița a plecat cu o prietenă bună de a ei și cu încă niște prieteni până la Non-Stopul de la Semilună pentru a cumpăra pâine. Acolo un grup de fete s-a legat de prietena fiicei mele, au apucat-o de gât. În acel timp eu am sunat fetița să o întreb unde este. Mi-a spus unde e și că acum vine acasă. Atunci fetele care se legaseră de prietena fiicei mele au văzut-o și au crezut că a sunat la poliție. Fetița le-a arătat că l-am sunat pe tata, că am vorbit cu tata. Atunci a început bătaia. Deci bătaie urâtă de tot. Eu ca părinte dacă eram acolo nu știu cum procedam. Au lovit-o cu bocancii în gură, în cap, să îi spargi nasul, gura. Eu nu am mai întâlnit așa ceva ca un grup de fete să își bată joc în așa hal de un alt copil. Să o nenorocească. Noi nu am avut niciodată probleme cu fiica noastră. Este o elevă de 10 pe linie, cuminte.

Am mers la poliția a doua zi și am reclamat fapta. Ne-au rechemat pentru identificarea unor persoane și acum așteptăm ca autoritățile să își facă treaba. Eu vreau să îi mulțumesc domnului de la o firmă de taximetrie care a oprit mașina în mijlocul drumului și ne-a salvat fiica. Sunt imagini și la farmacia din zonă care au surprins întreg incidentul. Noi am fost acolo și ne-au spus că poate veni poliția să le ridice. Când am văzut imaginile apărute în online am fost șocați. Apoi am văzut imagini luate de pe telefonul unei fete din grupul agresoarelor. Sunt șocante, sunt oribile. Cei de la am înțeles că le aveau în evidență, au pus-o pe fetiță să le identifice dintr-un catalog” ne-a spus tatăl Mariei.

Maria visează de mică să devină procuror

Mama fetei este imobilizată la pat. Când și tatăl s-a îmbolnăvit, Maria a fost singurul sprijin al celor doi. ”Cât timp a fost internat soțul la București, cu toate că avea doar 12 ani… mă scuzați că sunt un pic mai sensibilă… a fost o traumă pentru ea, nu doar pentru noi. Eu de câte ori mă uit la filmarea aia încep să plâng pentru că nu pot să rezist. E un copil foarte bun și nu merita asta. În țara asta foarte multe ar trebui să se schimbe, în primul rând mentalitatea. NImeni să nu intervină. Nu știu ce pot să spun” a povestit mama Mariei.

”Culmea e că Maria visează de mic copil să devină procuror. Probabil că acum după agresiunea asta, dacă vrea să ajungă procuror până la urmă o să aibă mult de lucru” ne-a declarat tatăl Mariei.

Ce spune Poliția

”În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din Baia Mare, au fost identificate trei minore de 13 și 14 ani, care sunt bănuite de comiterea faptelor de distrugere, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice” a declarat pentru www.vasiledale.ro insp principal Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Pe această cale, www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș fac un apel public pentru a găsi un AVOCAT care să se implice PRO BONO în cazul Mariei, fetița bătută în stația de autobuz! Mulțumim!

revenim în scurt timp cu imagini video

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

CINE E VINOVATUL: Un tractorist băut a provocat accidentul cu 5 victime din Viile Apei. Unul dintre șoferi a încercat să evite impactul cu remorca plină cu lemne

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ / ACTUALIZARE 2: Accident rutier în Buciumi. Un autocamion încărcat cu legume s-a izbit de un podeţ, apoi de un gard (galerie foto, video)

Vasile Dale

TRAGEDIE: A traversat neregulamentar si a murit lovit de o mașină

Vasile Dale

3 mesaje

mo ianuarie 7, 2024 at 1:20 pm

comunitatea maramureseana nu este una de cersetori, totusi banii adunati sunt folositi de catre cei din „conducere” pentru scopuri „triumfale”- mariri salariale pentru ca „au de unde”, iar in situatii de genul aplica regula: sa se descurce, pe mine cine m-a ajutat?!!Felicitari noua, super comunitate!!! Somn usor… -asta e gandul meu cu privire la apelul public pe care il faceti!!

Cat despre Maria si dorinta de a deveni procuror aceasta intamplare ar trebui sa fie o piatra de temelie pentru a urma aceasta cale in viata nicidecum o piedica! ce nu te omoare te face MAI PUTERNIC, mai inversunat!

Raspunde
Marius ianuarie 7, 2024 at 3:49 pm

Înmulțirea pt alocațiile copiilor , duce la astfel de lucruri !!!! Singura soluție, este rarirea populației conlocuitoare , prin grăbirea procesului natural de selecție.

Raspunde
Tavi ianuarie 9, 2024 at 9:04 am

Cum sa dai chiar asa in cineva, nici in cel mai mare dusman al tau nu ai da chiar asa… Iar acestea sunt si fete si au si doar 13-14 anisori…Este inimaginabil de trist ceea ce s-a intamplat.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.