Recomandate

Băimărean trimis în judecată, după ce ani la rând a depus acte false la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2020-2022, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente (adeverințe, declarații etc.) prin care a atestat în fals îndeplinirea condițiilor de eligibilitate pentru obținerea fondurilor nerambursabile în cadrul schemelor de plată în sectorul zootehnic.

În același context și în același scop, inculpatul ar fi determinat și alte două rude ale sale, să depună la A.P.I.A. documente false în susținerea cererilor unice de plată tot în sectorul zootehnic.
Consecința acestor demersuri a fost obținerea pe nedrept de către inculpat a unor fonduri de 110.768 lei din bugetul Uniunii Europene, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Te-ar putea interesa si

ACUZAT DE HĂRŢUIRE SEXUALĂ ŞI ŞANTAJ: Horia Chiş, directorul Penitenciarului Baia Mare, a fost revocat din funcție. Declarația victimei dar și a directorului de penitenciar (actualizare)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Inconștiență maximă – La un pas de a spulbera o mamă cu doi copilași care traversau regulamentar DN1C la Satulung

Vasile Dale

ACCIDENT GRAV: PATRU RANITI INTR-UN IMPACT TERIBIL LA COLTIREA. RANIT SI UN COPIL DE UN AN (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE 2)

Vasile Dale

2 mesaje

Dan ianuarie 12, 2024 at 6:01 pm

99 la suta dintre cei din ,, sectorul zootehnic “ depun acte false. Isi muta vitele in grajd de la unul la altul, cu complicitatea celor de la APIA.

Raspunde
mo ianuarie 13, 2024 at 9:46 am

ai spus-i bine, titlyl stirii ar trebui contina si acest aspect, angajatii apia au inceput sa lucreze…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.