BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO – PLANUL ROȘU: O pană de curent a blocat telescaunul de la pârtia Prislop. 90 de minute turiștii au îndurat gerul. O fetiță de 8 ani a primit îngrijiri medicale

Pe pârtia Prislop, în urma întreruperii alimentarii cu energie electrică mai multe persoane au rămas blocate pe telescaun. Planul Roșu de Intervenție a fost activat.

Persoanele au fost transportate la un refugiu încălzit din vârful pârtiei și au fost evaluate medical. În urma evaluării medicale o singura persoană prezenta degerături la un deget, iar majoritatea persoanelor au coborât pe schiuri la baza pârtiei.

Defecțiunea a fost remediata, instalația a repornit.

La locul intervenției s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Vișeu de Sus și Borsa: 1 autospecială de stingere, 3 echipaje SMURD, 1 ATPVM și o autocară de la Detașamentul Baia Mare. De asemenea sunt prezente Salvamont Borșa și 1 ambulanță SAJ.

Practic întreaga zonă a orașelor Borșa și Vișeu de Sus a rămas fără energie electrică din cauza unei defecțiuni.

Conform informațiilor oficiale se pare că în telescaun erau 15-20 de turiști. Au stat aproximativ 90 de minute pe telescaun. O fetiță de 8 ani a suferit degerături la nivelul unui deget. A primit îngrijiri la fața locului iar părinții au refuzat să fie transportată la spital.

Salvamontiștii borșeni au aruncat oamenilor rămași pe telescaune pături termice, folii, haine și sticle cu ceai cald. Planul roșu a fost activat în jurul orei 17.00 și a fost dezactivat la ora 19.00. A fost trimisă spre Borșa de la Detașamentul Baia Mare și o ambulanță SMURD de transport victime multiple.

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORA: AUTORUL JAFULUI DE LA BANCA TRANSILVANIA A FOST PRINS. ESTE UN BARBAT DIN CARAS-SEVERIN DE 40 ANI

Vasile Dale

EXCLUSIV: Poliţişti de la Rutieră ameninţaţi cu moartea de un şofer din Baia Mare – ACTUALIZARE

Redactie

ACCIDENT GRAV: DOUA PERSOANE INCARCERATE PE DN1 C IN LAPUSEL (FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

1 mesaj

Turiști Blocați în Telescaun, Pe Pârtia Prislop Din Maramureș, După O Pană De Curent. O Fetiță A Primit îngrijiri Medicale - Bistrița-Năsăud Expres ianuarie 13, 2024 at 9:26 pm

[…] UPDATE ora 20.03: Turiștii au rămas blocați în telescaun aproximativ 90 de minute. Salvamontiștii borșeni au aruncat oamenilor rămași în telescaune pături termice, folii, haine și sticle cu ceai cald, potrivit jurnalistului local Vasile Dale. […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.