BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Soț și soție din Sighetu Marmației prinși în flagrant cu cristale. Au fost arestați preventiv

Flagrant la Sighetu Marmației, în trafic. Un bărbat și o femeie, sot și soție, din Sighet au fost prinși în timp ce aveau în autoturismul cu care se deplasau o cantitate mare de droguri de mare risc. Conform surselor noastre ar fi vorba de substanțe psihoactive – cristale CMC3.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș.

Informațiile noastre spun că au fost și percheziții la Sighetu Marmației, inclusiv la domiciliul celor doi soți. Vineri seară cei doi soți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind aduși în arestul IPJ Maramureș.

Astăzi, cei doi au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Maramureș care au dispus arestarea acestora pentru 30 de zile.

Ce spune instanța

În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, în dosarul nr. 21/49/P/2024 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13 ianuarie 2024 şi până la data de 11 februarie 2024, inclusiv, a inculpaţilor: X …cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de: – efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011, cu aplicarea art. 41 alin. 1 cod penal. și Y… cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de: – efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011.

Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărătorul său, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 13 ianuarie 2024, ora 15.00.

Ce spune DIICOT-ul

La data de 12.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați, membri ai aceleași familii, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeași zi, aceștia au fost prinși în flagrant, în timp ce dețineau, în autoturism, cantitatea de peste 3 kilograme substanță cu efect psihoactiv (2MMC) destinată comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.  Tot în vehicul a fost  găsită o cutie din carton conținând aproximativ 1.000 de pliculețe de tip zip-lock fără conținut.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, inculpații au comercializat, în mod repetat, substanțe psihoactive, inclusiv către consumatori minori, cu suma de 100 lei pentru un gram.

Au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Cluj și Maramureș,  fiind  identificate și ridicate o cutie cu 1.000 de pliculețe de mici dimensiuni cu închidere tip zip-lock, un cântar de precizie cu urme de substanță, mai multe plicuri, de diverse dimensiuni, toate prezentând urme de substanță, sumele de 6.100 lei și 310 euro, precum și alte mijloace de probă.

În cursul zilei de 13.01.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș  a dispus  arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Poliției Municipale din Baia Mare, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și polițiștilor de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

L-A VĂZUT CINEVA? Sergiu a dispărut în Germania. A fost găsit (actualizare)

Vasile Dale

NU VĂ PANICAȚI, NU VIN RUȘII! Exercițiu militar la ieșirea din Bogdan Vodă în zona ”Grădina lui Mariș”. Va dura 5 zile

Vasile Dale

Accident la Sîrbi cu o victimă și în Vad cu trei răniți. Șoferi beți la volan în tot județul (VIDEO) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.