Important

Patru persoane din județul Satu Mare, Iadăra și Baia Mare înșelate cu diferite sume de bani pe reţele de socializare

În aceste zile polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au fost sesizați prin plângere de către patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din județul Satu Mare, Iadăra și Baia Mare, despre faptul că au fost înșelate cu diferite sume de bani.

În fapt, acestea au fost contactate prin intermediul unei rețele de socializare de către o persoană cunoscută, pentru a o sprijini în regim de urgență cu sume de bani. Persoanele vătămate au transferat persoanei care a solicitat în total 4.150 de lei. După furnizarea banilor, acestea și-au dat seama de faptul că respectivul cont de socializare folosit a fost accesat în mod ilegal de o altă persoană. De asemenea, și posesoarea contului de socializare în vârstă de 22 de ani din Baia Mare s-a prezentat la sediul I.P.J. Maramureș pentru a sesiza organele abilitate cu privire la accesarea în mod ilegal a contului de către persoane necunoscute, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.

În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și înșelăciune.

Polițiștii maramureșeni vă recomandă să verificați întotdeauna veridicitatea informațiilor pentru a nu fi victima unor astfel de înșelăciuni. Scopul persoanelor care se află în posesia conturilor de socializare este de a intra în posesia unor sume de bani sau informații sensibile.

Documentați informațiile pentru a afla dacă în spatele tastaturii se află chiar persoana care pretinde că este!
În cazul în care sunteți victima unei astfel de înșelăciuni, sesizați, de îndată, poliția.

Internetul ne conectează, ne aduce răspunsuri la întrebări, dar vine și cu reale riscuri și pericole.

Te-ar putea interesa si

Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Spiru Haret Maramureş câştigă prin sentinţe definitive noi drepturi salariale pentru membrii săi!

Redactie

IN TIMP CE CFR-UL MOARE, DIN APRILIE: TREN DE LUX PE RUTA TIMISOARA – BAIA MARE (VIDEO)

Vasile Dale

Jandarmeria Maramureș: Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare?

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.