BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Moraru la zdup 30 de zile după ce mascații au găsit 2 kg de cristale. Chef special cu Țancă la Vișeu cu 500 de invitați

Așa cum am promis revenim cu detalii despre cele 11 percheziți pe care polițiștii de frontieră maramureșeni sprijiniți de ofițerii de la SCOO Maramureș le-au făcut ieri la Vișeu de Sus. Au fost vizate persoane care vindea droguri tinerilor și în special elevilor din zona Vișeu dar și în localitățile limitrofe.

Un CAP al rețelei a căzut, forțele de ordine descoperit două kilograme de cristale (3CMC), acesta fiind deja arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Maramureș. Trebuie să spunem că în ultimul an polițiștii de frontieră maramureșeni au confiscat aproape 4 kilograme de droguri doar în zona Vișeu – Borșa.

Acesta se numește Florin Moraru și ultimul chef cu lăutari la care au participat individul și alte persoane vizate de anchetatori au fost prezente. Inculpatul Moraru a ”aruncat cu bani” în lăutari de parcă ar fi muncit pe brânci 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Realitatea este că individul nu a muncit o zi în viața lui. Vânzarea de droguri însă i-au adus sume foarte mari de bani.

Mai trebuie să precizăm și faptul că în această seară la un restaurant cunoscut din Vișeu de Sus, manelistul Țancă Uraganul este invitat special la o zi de naștere. O petrecere cu vreo 500 de participanți. Alături de manelist vor fi și alte formații live. Se aude că pentru prezenta manelistului s-ar fi plătit vreo 15.000 de euro. Oare chiar asta să fie suma? Oare s-a emis factură și chitanță pentru a se plăti taxe și impozite?

Ce spune instanța arestarea lui Moraru

Prin încheierea penală nr. 8/DL/19.01.2024 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul nr. 225/49/P/2023 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 ianuarie 2024 şi până în data de 17 februarie 2024, inclusiv, a inculpatului X, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

Respinge cererea de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu formulată de inculpat, prin apărătorul din oficiu.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi de la comunicare cu parchetul. Pronunţată în cameră de consiliu, vineri, 19 ianuarie 2024, ora 22:53.

Sursa fotografiilor: facebook.com, diicot.ro/poliția de frontieră / poliția română

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

29 AUGUST, BILANŢ CORONAVIRUS: Două decese în Maramureş (total – 62), cazuri noi – 24 (total 1114)

Redactie

FOTO EXCLUSIV: Tir în șanț la intrarea în Satulung, pe DN1C

Vasile Dale

EXCLUSIV: DUPĂ MOISEI, o altă familie FERNEZIU (BAIA MARE) și-a înmormântat mama cu alai sub ochii polițiștilor (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.