Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „România o duce mult mai bine decât acum 10 ani în privința pieței muncii!”

La finalul anului 2023, Ministerul Muncii a realizat o statistică a locurilor de muncă. Potrivit cifrelor înregistrate de angajatori în REVISAL (Registrul general de evidență a salariaților), România a înregistrat un număr record de locuri de muncă/salariați înregistrat anul trecut: 5,7 milioane de angajați, 6,7 milioane de contracte de muncă!

„Sunt cifre record care atestă o performanță remarcabilă, rezultat al politicilor economice și sociale proiectate de PSD și aplicate de guvern! Se infirmă astfel, de-o manieră categorică, toate criticile și anticipările sumbre, venite în special de la promotorii politicilor de dreapta că, de exemplu, taxarea contractelor part-time la nivelul salariului minim ar duce la desființarea de locuri de muncă și la creșterea șomajului. România o duce mult mai bine decât acum 10 ani în privința pieței muncii! Are 1 milion de contracte de muncă ÎN PLUS și cu 600.000 de locuri de muncă mai multe ( 2023 vs 2013), potrivit datelor oficiale. Mare parte din acest succes este rezultatul insistențelor PSD care a sprijinit cu determinare angajații, dar și angajatorii”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Anul care tocmai a debutat se anunță cu și mai mari perfomanțe în ceea ce privește ocuparea forței de muncă. Ministerul de resort anunță deschiderea de noi afaceri și investiții masive.

„România continuă să atragă puternic investiții! 7 noi fabrici se vor deschide în acest an, cu o valoare cumulată a investițiilor de 1,2 miliarde de euro. o Cele 7 noi fabrici care se vor deschide în acest an vor produce anvelope, baterii, materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice, echipamente de încălzire, medicamente, componente industriale şi pentru electrocasnice sau elemente de zidărie. Peste 1000 de noi locuri de muncă vor fi înființate. Mai trebuie remarcat că performanța în privința creșterii numărului de salariați asigură și premisele unei sustenabilități sporite pentru Fondul de Pensii și Fondul de Sănătate. Numărul pensionarilor din România (4,9 milioane) este net inferior atât celui al angajaților (5,7 milioane) cât și celui al contractelor de muncă (6,7 milioane)”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Ministerul precizează că statisticile au fost realizate pe baza informațiilor din REVISAL în care nu sunt înscriși angajații din apărare, ordine publică, magistratură și funcționarii publici, astfel că cifrele ar putea suferi modificări în sensul pozitiv.

Te-ar putea interesa si

CJ Maramureș: 70 de utilaje vor interveni pentru a asigura deszăpezirea pe drumurile județene din Maramureș

Vasile Dale

TIMP DE DOUĂ ZILE: Medici interniști din Italia au acordat consultații gratuite locuitorilor din Mireșu Mare (foto)

Vasile Dale

Educație pentru viață: Câştigătorii concursului de educaţie rutieră (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.