Important

Rezervație de zimbri, în comuna Băiuț

În ședința de azi a Consiliului Județean Maramureș, am adoptat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici și devizul general estimativ pentru obiectivul de investiții “Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț, județul Maramureș”.

Practic, prin acest proiect vom readuce zimbrul în județul nostru, animal care a trăit în pădurile maramureșene până în jurul anilor 1800. Zimbrul este simbol identitar al Maramureșului, pe care îl regăsim și în stema județului nostru.
Rezervația de zimbri pe care o realizăm în comuna Băiuț va cuprinde zona de acces la rezervație, punctele de plată și observare a zimbrilor, loc de odihnă, clădirea administrativă, punctul de belvedere și rezervația în sine.

În prima fază vom avea 5 zimbri la Băiuț, iar ulterior vom dezvolta rezervația, astfel încât să contribuim direct la conservarea acestei specii. Prezența zimbrilor în rezervația de la Băiuț va atrage și noi turiști în Maramureș, care vor dori să observe și să vadă acest animal falnic în habitatul lui propriu.

În prezent, există doar 5 rezervații de zimbri la nivel național, de aceea este cu atât mai important acest proiect, prin care dezvoltăm și conservăm totodată această specie și, cel mai important, o readucem pe plaiurile maramureșene.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș

Te-ar putea interesa si

95 de agenţi economici verificaţi şi cinci dosare penale întocmite de către Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

Vasile Dale

ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ AL METEOROLOGILOR: Cod galben de furtuni până joi dimineaţa

Redactie

Polițiștii „au strigat catalogul”… Liceeni prinși prin cafenele în timpul orelor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.