BREAKING NEWSTara Chioarului

Se dorește realizarea unui PARC INDUSTRIAL la Mireșu Mare

Autoritățile maramureșene și-au propus realizarea unui parc industrial în Mireșu Mare. Proiectul va fi depus spre finanțare săptămâna viitoare. În prima ședință extraordinară din 2024, consilierii județeni au aprobat un proiect care stabilește măsurile de administrare a unui teren din domeniul privat al Județului, situat pe raza administrativ-teritorială a Comunei Mireșu Mare, cu destinația de parc industrial/parc de specializare inteligentă.

Șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan, a precizat că “pentru 4 parcuri am primit acceptul la finanțare, urmând să fie finalizată evaluarea pentru Bogdan Vodă și Giulești. Trag speranța că și acestea două vor fi finanțate, la fel și Mireșu Mare”.

Contractele de finanțare pentru cele 4 parcuri industriale ar urma să fie semnate în a doua jumătate a lunii februarie, când este estimată și semnarea contractului de finanțare în vederea reabilitării a 8 drumuri județene din proiectul “Mara Nord”. Președintele CJ susține că vor fi semnate și alte proiecte, printre ele aflându-se și reabilitarea Palatului Administrativ, investiții depuse pe Programul Operațional Regional.

„Estimez că, la finalul lunii februarie, începutul lunii martie, vom semna contracte în valoare de 300 milioane euro doar pe Programul Operațional. Proiectele depuse încep să prindă contur. În martie așteptăm și alte evaluări să fie finalizate în ce privește patrimoniul cultural, cum este Castelul Teleki sau Muzeul de Istorie. Eu cunosc calitatea proiectelor depuse și trag nădejdea că vor îndeplini punctajul necesar. De asemenea, Casa Tineretului va fi depusă pe Programul Operațional Regional. Avem proiecte de peste un miliard de euro, depuse la finanțări pe diferite programe. Sunt 600 milioane euro acceptate la finanțare. Sunt convins că anul acesta vom depăși un miliard de euro în ce privește finanțările sigure” – a adăugat Ionel Bogdan.

Camelia Tocaci

Te-ar putea interesa si

Femeie ucisă de concubin în Chelinţa. Ar fi strâns-o de gât şi ar fi înjunghiat-o

Redactie

SUNĂ RESPONSABIL! Două minore din Repedea au sunat la 112 și au spus că le-a răpit un bărbat. Apelul fals la 112 pune vieți în pericol!

Redactie

EXCLUSIV FOTO – TRAGEDIE LA VIMA MICĂ: A făcut infarct şi a murit în timp ce ajuta nişte localnici împotmoliţi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.