BREAKING NEWSImportant

PNCR s-a lansat la Maramureș cu un apel puternic pentru o Românie suverană și prosperă

În prezența a circa 250 de persoane, membri și simpatizanți, Partidul Național Conservator Român (PNCR), parte a Alianței AUR, și-a lansat oficial la Baia Mare pe data de 2 februarie 2024 Organizația Județeană Maramureș, ce va fi condusă de Mihai Ropan, tânăr antreprenor din județ.

La eveniment au participat și europarlamentarul Cristian Terheș, președinte al PNCR, Ioan Doru Dăncuș, primar interimar al municipiului Baia Mare, deputatul Darius Pop, președinte AUR Maramureș, și Radu Ghidău, președinte al Alianței Național-Țărăniste (ANȚ).

În cadrul evenimentului, Mihai Ropan a fost învestit în funcția de președinte al Organizației Județene Maramureș a PNCR. Discursul său a evidențiat nevoia de a crea oportunități în România, astfel încât românii să-și poată urma visele acasă, nu în țări străine. 

„De ani de zile ni s-a spus că nu se poate, că nu acum sau că nu vor alții, din afară. Sunt aici pentru a da mărturie că se poate, că acum e momentul și că nu mai putem asculta de ce spun alții, ci trebuie să ne facem propriul rost. Am 35 de ani, am un copil de 9 ani, și vreau să crească, să învețe și să își facă un rost aici, în România”, a spus Mihai Roman, președinte interimar PNCR Maramureș. 

„Azi, acum, în Maramureș, punem o piatră de temelie unui proiect politic care va aduce modernizare și prosperitate României. Pentru români, Maramureșul reprezintă locul unde se agață harta în cui. Pentru noi, maramureșenii, Maramureșul înseamnă acasă.

Ca orice casă, o dorim curată și atrăgătoare pentru toți cei care doresc să se bucure de ospitalitatea și tradițiile noastre. Dorim ca împreună să aducem prosperitate acasă, în Maramureș, astfel încât copiii să nu-și mai plângă de dor părinții plecați la lucru în străinătate. Dorim ca împreună să devenim un etalon al PNCR, precum și o voce răsunătoare care va zgudui pozitiv actuala clasă politică a județului Maramureș”, a mai spus acesta. 

Prezent la eveniment a fost și deputatul Darius Pop, președintele organizației AUR Maramureș, care i-a felicitat pe colegii din PNCR și a vorbit despre importanța unității partidelor național-conservator-suveraniste. 

„Cu cât suntem mai mulți, cu cât suntem mai uniți, vom avea șansă să câștigăm. Este timpul nostru, este timpul românilor, iar 2024 să aducă schimbarea mult dorită în România, dar asta nu o putem face decât împreună, astfel încât forțele suveraniste, conservatoare, naționale, să prea conducerea României infectate cu Partidul Unic PSD și PNL, care a condus România în ultimii 34 de ani. Cel mai de preț și aurul României este familia și sunt copiii noștri. Ei ne sunt viitorul și ei sunt motivul pentru care trebuie să luptăm. Anul 2024 să fie anul românilor”, a spus deputatul Darius Pop. 

Radu Ghidău, președintele Alianței Național Țărăniste, de asemenea parte din Alianța AUR, a luat cuvântul și a reîntărit importanța unirii forțelor național suveraniste, pentru a da o alternativă la PSD și PNL. 

„Din partea mea și a Alianței Naționale Țărăniste, vă asigur că aveți în noi aliați care vor merge pe același drum ideologic cu dumneavoastră. Vă mulțumesc din suflet pentru că m-ați primit astăzi alături de dumneavoastră, vă urez mult succes în ceea ce faceți și să mergem împreună pe același drum în anul 2024”, a spus Radu Ghidău.

Lupșa Nicolae, antrenor de arte marțiale și coordonator al organizației de tineret a PNCR Maramureș, a vorbit despre faptul că e important ca tinerii să lupte pentru țară, acesta fiind și principalul motiv pentru care s-a alăturat acestui proiect politic. 

„De aproape 20 de ani antrenez tineri luptători și asta este misiunea mea în acest partid, vreau ca tineretul, viitorii parlamentari, să fie niște luptători, să fie niște oameni pregătiți din toate punctele de vedere. Am găsit o echipă aici în Baia Mare și în Maramureș, niște colegi formidabili, lângă care sunt sigur că putem să facem lucrurile acestea să existe, să fie reale. Ca să putem să facem o Românie mai bună, trebuie să ne implicăm, de la mic la mare”, a spus Lupșa Nicolae.

Ioan Doru Dăncuș, primar interimar al municipiului Baia Mare, a vorbit despre faptul că e legat de aceleași valori și idealuri naționale, precum și de o veche prietenie cu Cristian Terheș și Mihai Ropan. 

„Prezența mea aici este o formă de respect pentru dumneavoastră, în primul rând, cei care pășiți astăzi pe acest drum într-un nou proiect politic, și pentru Cristian, și pentru Mihai Ropan, de care mă leagă o prietenie frumoasă și pe care îl felicit pentru această funcție pe care a dobândit-o astăzi. Felicitări tuturor, dragilor! Vă doresc să aveți curaj în tot ceea ce veți întreprinde. Să știți că, până la urmă, genunchii nu se pleacă decât în fața lui Dumnezeu, a părinților și a valorilor naționale”, a spus Doru Dăncuș.

Vorbind la final, europarlamentarul Cristian Terheș, președintele PNCR, a accentuat importanța credinței și acțiunii pentru remodelarea societății românești. Având ca fundament crezul creștin că „Totul este cu putință celui ce crede”, președintele PNCR a evidențiat necesitatea ca această credință să se materializeze prin fapte concrete, antrenându-se într-o mișcare de renaștere națională, conservatoare și suveranistă.

În acest context, Cristian Terheș a criticat vehement eșecurile clasei politice de după căderea comunismului, evidențiind incapacitatea acesteia de a capitaliza oportunitățile oferite de aderarea României la UE și NATO. Acesta a adus în discuție, de asemenea, problemele economice acute, precum insuficiența veniturilor statului pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile și pensiile, și a condamnat promisiunile politice fără acoperire făcute de PSD și PNL.

Subiectul alegerilor europarlamentare din 2024 a fost un punct central al discursului, europarlamentarul Terheș subliniind rolul crucial al acestora în determinarea viitorului României în cadrul Uniunii Europene. 

„Dacă de la Bruxelles o să se spună că bărbatul care se pretinde femeie e femeie, nu o să ai ce să mai faci în România. Dacă de la Bruxelles nu se pune stavilă acestui curent neomarxist care disprețuiește omul cu drepturile sale și libertățile sale fundamental inalienabile, nu vei mai avea ce face în România”, a declarat Cristian Terheș.

Referindu-se la politicienii români, Cristian Terheș a spus că aceștia „au obligația morală și legală de a pune interesul românii și a românilor pe primul loc”.

Cristian Terheș a vorbit și despre importanța implicării tinerilor în viața publică, motiv pentru care a și pus la conducerea Organizației Județene Maramureș a PNCR un tânăr și a dat șansa altora să se implice. 

„Proiectul politic Partidul Național Conservator Român a pornit de la această idee, că poți da șansa oricărui români, dacă vrea să facă ceva pentru țara lui, să facă. De aceea vă invit pe toți alături de noi”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș. 

Înregistrarea întregului eveniment poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/CristianVTerhes/videos/331606529861976

Te-ar putea interesa si

ZIUA COPILULUI: „1 iunie – pe biciclete” în Baia Mare

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Un pieton a fost accidentat de o mașină între Săcălășeni și Cătălina – ACTUALIZARE

Vasile Dale

EXCLUSIV: SENTINȚĂ DEFINITIVĂ – Polițistul Sebastian Chira a fost condamnat la 3 ani și șase luni închisoare CU EXECUTARE. Era beat în momentul accidentului soldat cu decesul unui profesor de sport – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.