BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Turistă străină, rănită în zona Creasta Cocoşului, salvată de salvamontiştii maramureşeni. A fost solicitat elicopterul de la Jibou

Un grup de 20 turiști străini aflați în drumeție în zona Creasta Cocoșului au întâmpinat dificultăți la coborârea de pe creastă, una dintre participante, o femeie în vârstă de 52 ani suferind o luxație a membrului inferior, fapt care a pus-o în imposibilitatea de a se deplasa spre locul unde aveau mașinile.

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au pornit spre locația victimei din două direcții, dar condițiile de deplasare sunt extrem de dificile, în unele locuri fiind posibilă înaintarea doar cu snowmobilul datorită stratului mare de zăpadă, iar în altele, datorită topirii zăpezii și noroiului mare, deplasarea se poate efectua doar cu autospecialele Salvamont.

Având în vedere timpul mare de extracție și evacuare care poate dura 2-3 ore și dat fiind faptul că femeia a început să acuze frisoane fiind în hipotermie, conștientă, s-a luat decizia evacuării pe care aeriană în sprijin fiind solicitat elicopterul de la POA Jibou.
Ceilalţi membri ai grupului au decis să coboare din munte spre mașinile personale, cu femeia care are probleme medicale rămânând soțul acesteia precum și salvatorii montani ajunşi la faţa locului. Aceștia i-au acordat primul ajutor și apoi au predat victima la elicopterul de la POA Jibou sosit în sprijin, care a transportat-o la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Ulterior predării victimei la elicopter salvatorii montani au coborât împreună cu soțul victimei până la mașina personală aflată în parcarea fostei mine Suior.

„Mulțumiri și felicitări colegilor de la POA Jibou pentru rapiditatea executării misiunii și pentru profesionalism:
Piloți – Lușcă Daniel-Victor, Dragne Alexandru George, echipa medicală – Dr. Sas Andreea, as. Feric Dariana. Acțiune încheiată cu succes”, spun reprezentanţii Salvamont.

Te-ar putea interesa si

Două femei din Ocna Șugatag și Borșa au fost bătute de soți în prima zi a anului 2023. Un tânăr din Băița a încălcat ordinul de restricție emis de judecători

Vasile Dale

PRINSĂ DE POLIŢIŞTI: Femeie din Maramureș, beată la volan, cu 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

DUPĂ GRATII: O băimăreancă agresată și amenințată cu moartea de fiul ei. Bărbatul a fost arestat preventiv

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult