BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Fost preot cercetat ÎN LIBERTATE pentru act sexual cu un minor, racolare de minori în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit (VIDEO)

În această seară am decis să vă prezentăm un caz deosebit de grav care se află în cercetarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Ancheta vizează infracțiunile de act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromuui imunodeficitar dobândit. Și nu sunt singurele dosare în care suspectul, fost preot, este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș sau de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Suspectul preot în Țara Lăpușului și Țara Chioarului

Suspect este un băimărean care în perioada 2009 – 2014 a fost preot paroh într-un sat din Țara Lăpușului iar din 2014 – 2018 a fost preot duhovnic la o mânăstire din Țara Chioarului.

În 2018 Tribunalul Maramureș a emis sentința definitivă de divorț cerută de soția acestuia. ”În urma admnistrării probei cu interogatoriul pârâtului, instanța de fond a constatat că avem de-a face cu un soț – aparent – foarte glumeț și jovial, care își trata soția cu un maxim de amuzament. Doar că, din păcate, pârâtul a fost singurul care, probabil, își savura propriile glume cu privire la soția sa. Sub aparența unui soț amuzant și glumeț, însă, în perioada căsătoriei s-a ascuns un om cu caracter josnic și perfid. Astfel, după separare întinata a aflat cu stupoare că, în timpul căsătoriei, soțul avea diverse activități extra-profesionale mai puțin ortodoxe.

Obișnuia să împrumute oamenii cu sume mari de bani, solicitând dobânzi foarte mari, apropiindu-se de sfera ilicitului penal – cămătărie. Obișnuia să încheie contracte de vânzare cu clauză de întreținere cu persoane vârstnice, întreținere pe care o acorda din pensia acestora din urmă, nerespectând voința uzufrctuarilor. Preot fiind în parohia… obișnuia să ceară tot timpul taxe enoriașilor, trimițând în acest scop canrorul și curatorul bisericii să adune bani, în vederea ridicării într-un timp foarte scurt, a casei parohiale” se precizează în sentință de divorț.

Episcopia a aprobat suspendarea acestuia din cler, numai că băimăreanul a îmbrăcat în continuare haina preoțească și a slujit ocazional. În noiembrie 2022 Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului emite decizia chiriarhală prin care aprobă retragerea pentru totdeauna din a preotului F.I.D.

”Începând cu această dată preotul F.I.D. nu mai are dreptul de a purta ținută clericală și redevine laic. În caz de nerespectare a prezentei hotărâri preotul F.I.D. va suporta consecințele statutare și regulamentare și ale instanțelor de judecată bisericești” este decizia semnată de Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Minor de 14 ani racolat și adus în Baia Mare

Fostul preot este suspect într-un caz pe care noi l-am prezentat în luna octombrie 2023. Nu o să reamintim cititorilor detalii despre acest subiect pentru a proteja victima, care are doar 14 ani. Conform informațiilor noastre, individul a racolat minorul de 14 ani, l-a adus în Baia Mare cu taxi-ul, a petrecut o noapte cu el, a fost chiar și într-un restaurant din Baia Mare (anchetatorii au imaginile video din interiorul acestuia la dosar) iar când a citit în presa locală că este căutat de poliție ar fi plătit un alt taxi să îl ducă acasă.

Doar că anchetatorii, spun sursele noastre, cu ajutorul specialiștilor au reușit să refacă întreg traseul minorului.

”Urmare a solicitării dvs din data de 7 februarie 2024 vă facem cunoscut că la acest parchet există înregistrat un dosar în care o persoană are calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit.

În vederea strângerii probelor în cauză au fost efectuate percheziții informatice și s-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale. Nu au fost dispuse măsuri preventive. Nu vă putem comunica, însă, în această fază a urmăririi penale, alte informații referitoare la cercetările efectuate în cauză, întrucât acestea instră sub incidența art. 12 alin. 1 lit.e și f din Legea 544/2001 și ale art. 28 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/2019” este răspunsul semnat de prim-procuror Ioan Pop și transmis către noi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Noi mai precizăm doar că în telefonul suspectului s-ar fi recuperat și anumite fotografii care îl plasează pe minor alături de suspect.

Același fost preot cercetat și în alte dosare penale

”Urmare a solicitării dumneavoastră trimise la data de 6 februarie 2024, vă comunicăm următoarele:

-dosarul penal… /P/2023 a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș la data de 24 noiembrie 2023 fiind înregistrat la această unitate de parchet sub numărul… /P/2023);

-În dosarul penal …/197/2023 se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută de art. 193 al. 1 Cod penal; cercetările nu sunt finalizate;

-În dosarul penal nr. /197/P/2023 se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de art. 244/al.1 Cod penal, neavând ca obiect săvârșirea de infracțiuni economice” ne-a transmis prim-procuror ajunct, Axenta Mircea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.


Sunt doar câteva aspecte pe care vi le-am prezentat în acest articol. Menționăm că în această seară (duminică 11 februarie 2024) l-am contactat pe ambele numere de telefoane pe care le deține persoana la care facem referire în acest articol pentru a-i solicita un punct de vedere. Nu a răspuns (avem înregistrarea apelurilor – ora 21.30, respectiv ora 21.31). Dacă dorește să își expună punctul de vedere îl așteptăm la adresa de email: [email protected]. Îl vom publica în actualizarea acestui articol.

vom reveni cu alte detalii despre acest subiect. Articol realizat cu sprijinul colegilor de la PLUS TV Maramureș

Te-ar putea interesa si

CĂUTĂRI ÎN MUNŢII RODNEI: După ore bune de căutare, două turiste din Ucraina rătăcite au fost găsite de salvamontişti

Vasile Dale

Cosmin Butuza: ”PSD cere Guvernului și lui Iohannis să preia măsurile din Programul de guvernare al PSD”

Vasile Dale

Două persoane atacate de un căprior deținut ilegal în captivitate în Baia Mare, pe Colonia Topitorilor

Redactie

7 mesaje

dan februarie 12, 2024 at 9:08 am

De ce blurati poza? Are prezumtie de nevinovatie?

Raspunde
Cetățeanu îngrijorat februarie 12, 2024 at 1:44 pm

Mai nou trebuie să se facă vâlvă în mass-media pentru ca autoritățile să își facă treabă cum trebuie? Cu dovezi căcălău și jegul ăsta e in libertate? Ce infracțiuni mai trebuie să facă ca să intre la zdup? Cât la sută din salar trebuie să lăsăm la stat pentru a avea măcar o minimă impresie de siguranță? Jumătate din câștigul salarial lunar ne este luat și nu vedem mai nimic de banii aceia. Până când?

Raspunde
Iugas februarie 13, 2024 at 10:10 am

Practic s-a iubit âncur pana a loat SIDA.

Raspunde
EXCLUSIV: AVEM MĂRTURIA unui tânăr agâțat de fostul preot: ”O ieșit dintre blocuri și a venit la mine și m-a întrebat dacă vreau să îmi s…!” – Stiri din Maramures februarie 14, 2024 at 12:32 pm

[…] asupra subiectului prezentat ÎN EXCLUSIVITATE de https://www.vasiledale.ro și http://www.PLUS TV Maramureș în care un băimărean, fost preot ortodox, este suspect într-un dosar […]

Raspunde
EXCLUSIV: Percheziții la o spălătorie auto dar și la domiciliul unui fost preot din Baia Mare. Suspectul anchetat într-un alt dosar și pentru act sexual cu un minor – Stiri din Maramures martie 13, 2024 at 9:26 am

[…] EXCLUSIV: Fost preot cercetat ÎN LIBERTATE pentru act sexual cu un minor, racolare de minori în sc…EXCLUSIV: AVEM MĂRTURIA unui tânăr agâțat de fostul preot: ”O ieșit dintre blocuri și a venit la mine și m-a întrebat dacă vreau să îmi s…!” anchetăbaia marefost preotmaramureșparchetperchezițiipolitiestiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Fost preot seropozitiv și pedofil, cercetat pentru evaziune fiscală și pentru tentativă de transmitere HIV/SIDA – Top10 martie 13, 2024 at 7:09 pm

[…] preot, care este seropozitiv, era însă în atenția anchetatorilor de mai mult timp. Conform vasiledale.ro, acesta a fost preot în perioada 2009-2014 într-un sat din Țara Lăpușului – Maramureș, iar […]

Raspunde
EXCLUSIV FOTO: Jandarmii l-au demascat, procurorii l-au lăsat liber. Pedofil printre copii la concertele de la Value Center – Stiri din Maramures aprilie 7, 2024 at 7:42 pm

[…] final trebuie să vă mai reamintim și cazul prezentat tot de noi în exclusivitate. Caz în care un act sexual cu un minor (14 ani) se finalizează doar cu cercetare în libertate. Fără nicio măsură preventivă!!! Am ajuns o țară de râsul curcilor, cu un sistem […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.