BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Actor, regizor dar și director de teatru independent, prins beat la volan. Cât a indicat etilotestul?

Polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla actorul Teatrului Municipal Baia Mare dar și directorul Teatrului Independent Aratat, Claudiu Pintican.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia indicând 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare polițiștii l-au dus pe actor la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru a-i fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Permisul de conducere i-a fost suspendat de polițiști iar pe numele bărbatului s-a deschis dosar penal.

Probele de sânge vor fi realizate la Serviciul de Medicină Legală Maramureș, instituție condusă de soția actorului. Noi avem însă încredere că prelucrarea celor două probe de sânge se va realiza așa ”cum scrie la carte”.

Ce spune legea

La Art. 336 din Codul Rutier: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Suntem curioși în ce perioadă rezultatele vor fi transmise către IPJ Maramureș. Conform informațiilor noastre, Poliția Maramureș are datorii mare către SML Maramureș și nu se prea grăbesc să le achite. Dar despre aceste datorii vom reveni cu amănunte halucinante.

Ce spune IPJ Maramureș

În cursul zilei de astăzi, 13 februarie, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au desfășurat activități preventive pe linie rutieră, ocazie cu care au constatat mai multe abateri la regimul circulației pe drumurile publice, prevăzute de OUG 195/2002, urmare a cărora 23 de șoferi au fost sancționați contravențional.

De asemenea, doi dintre aceștia au fost sancționați și cu măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, conform prevederilor art. 100 alin. 3, lit. d din OUG 195/2002 și unuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare conform art. 102 alin.1, pct. 39 din OUG 195/2002.

Totodată, polițiștii au constatat două infracțiuni rutiere privind o conducere sub influența băuturilor alcoolice și o vătămare corporală din culpă.

Sursa foto principal: facebook.com

Te-ar putea interesa si

FOTO DOCUMENT: CITITORII reclamă nereguli la Serviciul Poliției Rutiere Maramureș. Surse: sunt mașini de filaj sau ale celor de la fostul serviciu secret ”2 și-un sfert”?

Vasile Dale

PARC REÎNNOIT: Maşini noi pentru IPJ Maramureş

Redactie

EXCLUSIV: S-AU RELUAT CURSURILE: În Baia Mare și Cavnic – Un elev de clasa a III-a, o educatoare și 2 îngrijtoare depistați pozitiv COVID-19

Vasile Dale

8 mesaje

ASB februarie 14, 2024 at 12:47 am

Iar?

Raspunde
dan februarie 14, 2024 at 9:17 am

Claudiu Pintican este unul dintre oamenii de cultura ai orasului. Daca era un simplu sofer se mai publica aceasta veste minunata?
Pentru multi nemernici se blureaza poza, insa pentru Claudiu se expune. Sint convins ca nu se va eschiva niciodata, asa cum si pe scena se daruieste tuturor. Este OM SI OM RAMINE…..

Raspunde
Diana februarie 14, 2024 at 3:45 pm

pe popa violator si purtator de hiv nu stim cum il cheama si nici nu ii vedem chipul. despre domnul asta repede sariti cu detalii si poze. trist, asa o sa va pierdeti cititorii

Raspunde
Rușine februarie 16, 2024 at 12:10 pm

Din păcate domnule dale(nu pot scrie cu D de tipar) nu sunteți deloc corect.
Cum a scris și altcineva mai sus, noi cititorii dvs nu înțelegem de ce la acei violatori nu le arătați chipul (ca să putem să ne ferim de ei) pt ca sunt persoane periculoase, iar la domnul acesta care a comis o faptă penală care nu este așa gravă, trebuie să îi arătați poza.
Iar cu privire la accidentul mortal cu directorul de la Aramis care era băut, observ ca nu mai mediați cazul. În cazul altor accidente a-ți fost foarte activ prin mediatizare și din acest motiv chiar s-a ajuns în arest, însă în acest caz tăceți și nu mai spuneți nimic.
Probabil tăcerea v-a adus niște conturi mai groase.
Să vă fie RUȘINE dl d-ale pt. modul cum vă faceți treaba și chiar ar trebui lumea să nu vă mai urmărească.
RUȘINE încă o dată.

Raspunde
Vasile Dale februarie 16, 2024 at 12:20 pm

Serios? Înainte de a scrie, măcar citiți. Suntem singurul site care a publicat un articol tăios la adresa celor care l-au trimis în arest la domiciliu. 2. Fost preot este suspect, cercetat în libertate. Din nou singuri care am scris de subiect. 3. Actorul este o persoană publică, plătită din bani publici, o infracțiune dovedită! Auziți la dvs: faptă penală mai puțin gravă… credem că nu aveți termeni gravității faptei de a te urca beat la volan. Rușine nu ne este absolut deloc! Și chiar suntem de părere că dvs sunteți acela care nu ar trebui să ne mai urmăriți. Noroc că aici pe site comentariile civilizate sunt acceptate. Vă asigurăm că pe niciun alt site comentariul dvs nu ar fi apărut. Numai bine vă dorim

Raspunde
Rusine februarie 17, 2024 at 3:06 am

In atenția d-nului dale.
Referitor la comentariul de mai sus și la care dvs ați răspuns cu puncte, țin să vă spus ca fapta săvârșită de preot este multă mai gravă decât cea săvârșită de actor.
Mai jos vă scriu titlul de lege:
FAPTA PREOTULUI:
Art 219 Cod penal
1) Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
2) Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:
c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani;

FAPTA ACTORULUI:
Art 336 Cod penal
1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Dacă și dvs dl dale ați studia puțin legislația, atunci ați ști diferența dintre gravitatea făptelor.
Însă până la urmă ambele sunt fapte penale grave și cei care le săvârșesc trebuie pedepsiți.

Cu privire la afirmația ca dl Pintican e plătit din bani publici, am aflat ca teatrul Ararat condus și înființat de el, este un teatru independent (să nu confundați cu Teatrul Municipal).
Dl dale ați mai spus ca din moment ce dl Pintican e plătit din bani publici, ați avut dreptul să-i publicați poza.
Dar preoții din ce bani sunt plătiți?

Raspunde
Ara martie 11, 2024 at 10:42 pm

Om de cultură ??? Dacă îi ieși în cale poate te calcă și mori .Nu e la prima abatere acest personaj ! Având în vedere ca soția lui este medic primar legist curioși suntem de rezultat .

Raspunde
Ara martie 11, 2024 at 10:46 pm

Felicitări Vasile Dale pt.corectitudine . Mult succes în continuare!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.