BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: Proiecte de zeci de milioane de euro în Vișeu de Sus realizate și implementate de primarul Vasile Coman!

Vișeu de Sus este orașul în care revin mereu cu cea mai mare plăcere, pentru că prietenia care mă leagă de primarul Vasile Coman este una extrem de importantă pentru mine.

În cadrul discuțiilor pe care le-am avut în biroul edilului am abordat și proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus, proiect finalizat în toamna anului 2021 și pe care l-am susținut din toate puterile atât din calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, cât și din poziția de deputat în Parlamentul României. Investiția în valoare de 22 de milioane de lei finanțată prin CNI deservește peste 60.000 de persoane din întreaga zonă, respectiv Valea Izei, Valea Vișeului și Valea Ruscovei.

Un alt proiect pe care sunt convins că toți cetățenii zonei îl apreciază este cel privind extinderea și dotarea cu echipamente medicale a ambulatorului integrat al Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus, proiect în cadrul căruia a fost construit un nou corp de clădire atașat spitalului și prin care s-au achiziționat dotări medicale de ultimă generație în sumă de peste 6 milioane de lei.

Alte proiecte finalizate în Vișeu de Sus sunt:

  • Modernizare și dotare Școală Gimnazială Nr. 7, proiect finalizat în valoare totală de peste 13 milioane de lei;
  • Modernizare și asfaltare cartier Fabrica de Pâine – străzile Aurel Vlaicu, Merilor, Ciocârliei, Stânișoarei și Izvoare;
  • Modernizare și asfaltare strada Iza – toate cele 4 tronsoane;
  • Modernizare și asfaltare cartier Feher Șandor, după ce în prealabil au fost construite rețelele de apă și de canalizare menajeră pe toate străzile;
  • Modernizare cu asfaltare străzile 1 Mai și Rîului cu o lungime totală de 2 km (de la pod A.I. Cuza la pod Valea Scradei)
  • Proiect de semaforizare a tronsonului de centru al orașului (de la Spitalul Orășenesc până la Școala Nr. 7, respectiv 8 treceri de pietoni semaforizate), în valoare de peste 500.000 lei;
  • Achiziționarea a 10 autobuze exclusiv electrice, în valoare de peste 13 milioane lei.

Principalele proiecte aflate în derulare în Vișeu de Sus:

  • Înființare rețea de distribuție și racordare a gazelor naturale care va avea peste 4.600 de branșamente si o lungime totală de 115 km. Licitația pentru proiectare și execuție lucrări a fost recent finalizată, se lucrează la PT, urmând ca în luna aprilie să se înceapă lucrările.
  • Sunt finanțate și în diferite stadii de execuție 20 de blocuri de locuințe – finanțare PNRR componenta 5 (aproximativ 50 de milioane de lei).
  • S-a obținut finanțare de 20 de milioane de lei pentru renovarea energetică a 7 instituții de învățământ din proprietatea UAT: Grădinița Veronica, str. Brazilor, Grădinița Veronica, str. Păcii, Grădinița nr. 5, str. Mălinului, Grădinița Nr. 2, str. 9 Mai, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Școala Nr. 2 și Școala Nr. 4.
  • Proiecte de reabilitare aflate în execuție, aprobate de către AFM, pentru Internatul Liceului Teoretic Bogdan Vodă, Școala Nr. 3 Rădeasa și Școala Nr. 5 Valea Scradei, în valoare cumulată de 8,3 milioane de lei.
  • Reabilitarea străzilor Arsița și Mioriței – în valoare totală de 29 de milioane de lei, peste 400 de gospodării beneficiază acum de o reală rețea de străzi, pe o lungime cumulată de 9 km.
  • Construire creșă mare în orașul Vișeu de Sus pentru 110 copii, aprobat prin CNI, în valoare de peste 22 de milioane de lei.
  • proiect 6 stații de încărcare vehicule electrice – AFM
  • proiect 6 stații de încărcare vehicule electrice – PNRR
  • proiect modernizare iluminat public – AFM
  • S-a obținut aprobare pentru dotarea cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice pentru TOATE instituțiile de învățământ din Vișeu de Sus, în valoare de peste 1,2 milioane de euro.

Cu astfel de profesioniști vine PSD Maramureș în fața cetățenilor, pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!

Gabriel Zetea, Chestor al Camerei Deputaților
Președinte PSD Maramureș

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Şimon, deputat PSD: Alături de colegii mei de partid voi susţine proiectul de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

Vasile Dale

REȚINUT: Un șofer beat a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor băimăreni (actualizare)

Vasile Dale

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE – Femeie cu copil lovită și târâtă în incinta secție UPU SMURD de soțul acesteia. Cadre medicale amenințate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.