BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

PETROVA: Arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu. El și-a agresat concubina

În atenția celor care cred că ordinul de protecție emis de polițiști în cazul unei agresiuni este ”floare la ureche” și se poate încălca fără prea mult stres. Asta a făcut și un bărbat din Petrova care după ce și-a agresat concubina cu care are copii, polițiștii au emis ordin de protecție. Numai că individul l-a încălcat și a mers iar la concubina și a amenințat-o.

Ce spune Poliția

La data de 27 februarie, polițiștii Secției 4 Leordina au fost solicitați prin apel unic de urgență 112, să se deplaseze în comuna Petrova, unde s-a sesizat faptul că, un bărbat a încălcat condițiile impuse de ordinul de protecție provizoriu, emis de polițiști la data de 24 februarie 2024.  

Reamintim faptul că, ordinul de protecție provizoriu se emite în baza formularului de evaluare a riscului întocmit, pentru o perioadă de valabilitate de 5 zile. Încălcarea acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, conform cadrului legal prevăzut de art. 47 din Legea nr. 217 din 2003, Republicată privind prevenirea și combaterea violenței domestice. 

Astfel că bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 4 Leordina, iar ieri instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a măsurilor dispuse, conform Legii nr. 217 din 2003, Republicată privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

Polițiștii maramureșeni îndeamnă victimele unor astfel de fapte să sesizeze organele abilitate despre orice încălcare a reglementărilor privind violența domestică.

Ce spune instanța

SAUCIUC DORIN ALEXANDRUInculpat

Solutia pe scurt: ÎNCHEIEREA PENALĂ Nr. 129/2024 În baza art. 226 C. pr. pen. rap. la art. 223 al. 1 şi 2 C. pr. pen., art. 202 al. 1 şi 3 C. pr. pen.:

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus în dosarul nr. 357/P/2024, ca fiind întemeiată şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului: S. D.-A., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii prev. de art. 47, alin. 2 din Legea 217/2003 rep. pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, cu aplic. art. 41, alin. 1, rap. la art. 43, alin. 5 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28.02.2024 şi până la data de 28.03.2024, inclusiv. Dispune emiterea, în mod corespunzător, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul S.D.-A. Potrivit. art. 275 al. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Parchet. Inculpatul a făcut Apel la decizie.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Încă o tragedie în Maramureş. Bărbat ucis de un copac la Dumbrăviţa

Redactie

EXCLUSIV: El este şoferul beat care a ucis o tânără de 21 ani. Este Dan Bindiu, fiul fostului primar din Cavnic

Redactie

ACCIDENT PE DN1C: Un șofer și-a „parcat” mașina în șanț la întrare în Satulung (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.