Important

Sesiuni demonstrative în vederea acordării primului ajutor de urgenţă

Cu ocazia evenimentelor prilejuite de Săptămâna Protecţiei Civile, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare împreună cu paramedicii, voluntarii și pompierii maramureșeni din cadrul ISU Maramures, desfășoară activități de informare preventivă și sesiuni demonstrative în vederea acordării primului ajutor de urgenţă, acţiune vitală în primele minute până la sosirea echipajelor specializate.
Cu o prezență continuă de peste 30 de ani la nivelul județului Maramureș, Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare contribuie activ la bunăstarea comunităților locale prin desfășurarea pe teritoriul județului Maramureș a unor proiecte cu un puternic impact social și comunitar. Proiectele specifice situațiilor de urgență vin în sprijinul locuitorilor județului nostru și sunt extrem de importante pentru educația tinerei generații și pentru contribuția adusă de tinerii voluntari în sprijinul comunității.
Principalele direcții de acțiune ale Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare includ intervenții în situații de urgență alături de partenerii noștri instituționali sub coordonarea ISU Maramures, instruirea în vederea acordării primului ajutor în prespital, activități de instruire a elevilor pentru prim ajutor în școală și sesiuni de instruire pentru instituții guvernamentale/locale, acordarea de prim ajutor prespitalicesc în cadrul evenimentelor sociale și sportive organizate la nivelul județului Maramureș precum și sesiuni de exerciții și simulări pentru pregătirea voluntarilor nostri.
Cu sprijinul partenerilor nostri, Consiliul Judeţean Maramureş, Visit Maramureș, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Printmasters Europe, Medimpact, Italsofa Romania, B. Braun, Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare-Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti, Serviciul de Ajutor Maltez în România răspundem cu promptitudine pentru a veni în sprijinul locuitorilor din județul Maramureș.
Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta (Order of Malta) în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate.

Te-ar putea interesa si

FOTO. Circul Americano Vargas a ajuns în BaiaMare! Plătești un bilet iar unul îl poți obține gratuit. Află cum

Vasile Dale

REVOLTĂTOR: Florile din sensul giratoriu de lângă Sala Sporturilor, smulse şi distruse de o femeie (FOTO)

Vasile Dale

DUPĂ GRATII: Un bărbat din Budeşti a încălcat în repetate rânduri ordinul de protecție faţă de părinţi

Redactie

1 mesaj

escor martie 1, 2024 at 11:06 am

Este impresionant sa vad cat de mult se implica Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare in comunitatile locale din judetul Maramures prin proiectele lor menite sa ajute si sa educe oamenii in domeniul protectiei civile. Este laudabil faptul ca acesti voluntari acorda primul ajutor de urgenta in primele minute pana la sosirea echipajelor specializate, demonstrand responsabilitate si implicare in siguranta celor din jur. Felicitari si multumiri pentru partenerii care sustin aceste initiative si pentru munca depusa de voluntarii Maltez. Sunteti un exemplu demn de urmat si un sprijin de nepretuit pentru locuitorii din judetul Maramures.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.