BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Buni doar CÂND VOTEAZĂ: ”LA COTEȚE” – Cu mic cu mare, zeci de băimăreni trăiesc în condiții de EV MEDIU doar în colibe

Baia Mare. Început de primăvară 2024! Secolul vitezei, secolul în care oamenii nu își pot imagina că încă mai sunt oameni care trăiesc în condiții de EV MEDIU. Este cazul și celor câteva zeci de familii care au statul de orășean dar în realitate locuiesc ”LA COTEȚE”. De altfel, așa este și numele micuțului lor cartier situat la marginea orașului, lângă Gara CFR.

Își amintesc de ei doar în campaniile electorale! Atunci sunt utili și folositori pentru orice politician din Baia Mare! Fie că este de la PSD, de la PNL, de la UDMR sau de la ce partide or mai fi prin România, atunci ”cotețarii din Baia Mare” sunt extremi de utili, extrem de folositori! Li se promite totul: apă potabilă, energie electrică, căldură, mâncare și diferite forme de ”recompense bănești”, așa numitele ajutoare sociale.

Astăzi, jurnaliștii PLUS TV Maramureș și www.vasiledale.ro i-a vizitat pentru a le asculta doleanțele, pentru a le asculta of-urile, pentru a le asculta strigătul de ajutor pentru a fi sprijiniți. Cu siguranță după apariția acestor imagini va fi ”pelerinaj” în zona respectivă – doar a început campania electorală și e liber la… promisiuni!

”Vedeți… Nu avem apă, nu avem duș. La un copil dacă vrem să îi facem baie trebuie să îl spălăm acolo ia în covată și la fată și la băiat. Și trimit fata la școală. Și prima dată când a venit ne-a oferit multe primarul și nu s-a făcut nimic: Primăria nu a făcut absolut nimic de la gară. Bine că i-a ajutat pe aia de pe Pirită, le-o băgat duș, pe aia i-a ajutat cu acoperiș, numai Dumnezeu sfântul știe cum stăm în condițiile astea. Stăm aici de vreo 18 ani. Am strîns bani din alocația copiilor, am mâncat mai puțin pentru a strânge bani și a face un acoperiș pentru copiii mei”.

Copiii oamenilor frecventează unitatea școlară din imediata apropiere. Părinții lor spun că sunt marginalizați din cauza faptului că se spală cum se spală iar hainele lor sunt cum sunt. Orășenii din COTEȚE vor un singur lucru: să primească o locuință decentă sau un container iar astfel plece cât mai repede din zona respectivă. S-au săturat de promisiunile politicienilor pe care nu îi mai cred. 

Un reportaj video cutremător veți putea urmări luni la ȘTIRILE PLUS TV Maramureș. Vă așteptăm în fața televizoarelor de la ora 18.30 pe PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Serviciul de Ambulanţă Maramureş are un nou manager

Redactie

TÂLHĂRII LA SIGHET: Arestaţi preventiv, după ce au furat mai multe telefoane mobile

Vasile Dale

VIDEO – ALARMĂ ÎN MARAMUREŞUL ISTORIC: Salvamontiştii au salvat un tânăr de 18 ani rănit pe munte în zona Repedea (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.