BREAKING NEWSNationalRecomandate

Accident feroviar la Benesat. Impicată o şoferiţă din Baia Mare!

Un alt accident feroviar a avut loc sâmbătă seara, la trecerea la nivel cu calea ferată în localitatea Benesat. O mașină a vrut să traverseze calea ferată şi a fost surprinsă de trenul care circula dinspre Jibou spre Baia Mare

Călătorii cu trenul au ajuns în situația ca, înainte de a se urca în vagoane, să se închine și să-și pună întrebarea: “Oare mai ajung la destinație?”. Cei care urcă în trenuri nu sunt interesați de infrastructura sau disponibilizările de la Căile Ferate. Și așa trebuie să fie.

Călătorii știu un lucru: că trebuie să ajungă cu bine până unde și-au luat bilete, până la destinaţie. Din păcate, accidentele feroviare din localitatea Benesat se tot înmulțesc, fiind înregistrate două doar în ultima lună!

Norocul – dacă putem spune aşa – este că nu s-au înregistrat victime.

Sâmbătă seara, la ora 20.55, pompierii Gărzii Cehu Silvaniei au fost solicitați să intervină la un accident feroviar între o garnitură de tren și un autoturism în localitatea Benesat.

În trenul de călători se aflau 10 persoane, dar din fericire nici unul dintre călători nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cele 4 persoane din autoturism care au fost găsite neîncarcerate și conștiente au fost evaluate medical la fața locului de către echipajele medicale, fără a fi necesar transportul acestora la spital.

Vă reamintim faptul că – cu mai puţin de o lună în urmă -, la Benesata mai avut loc un accident feroviar. Atunci, un șofer în vârstă de 55 de ani, din Serbia, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, respectiv „Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere” și „Oprire”, fiind acroșat de tren.

Se spune că acea cale ferată este pasajul morții, unde – de-a lungul anilor – și-au pierdut viața mai mule persoane. Aceasta, deși s-au făcut sesizări pentru instalarea în zonă a unui semafor. Se pare, însă, că nimeni nu face nimic. Oare să fie chiar atât de mult dezinteres?

De spune Poliţia
“Sâmbătă, 2 martie a.c., la ora 20.52, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112 cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 108 A, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea sălăjeană Benesat, trenul Regio 4049 care circula pe relația Jibou – Baia Mare a acroșat un autoturism.

Polițiștii sălăjeni de la transporturi s-au deplasat la fața locului și au constatat că, o femeie de 56 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi respectat semnificația indicatoarelor rutiere aflate la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, respectiv „Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere” și „Oprire”, autoturismul fiind acroșat de tren.

În urma accidentului feroviar, nu au rezultat victime. Atât conducătoarea autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou”, anunţă IPJ Sălaj.

sursa sportulsalajean.ro

Te-ar putea interesa si

CERCETAŢI DE POLIŢIŞTI: Patru cazuri de violență domestică în judeţ, o singură zi

Vasile Dale

DUPĂ 15 MAI: Reguli de protecție propuse pentru români

Vasile Dale

EXCLUSIV: Merțanul ca Merțanul, dar pumnii au fost aplicați cu HAR unui alt șofer din traficul sighetean

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.