BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

S-au decis: Germania este gata să îl extrădeze pe fugarul Cătălin Cherecheş – actualizare

Primul Senat penal al Tribunalului Regional Superior din München a transmis miercuri, pentru MEDIAFAX, că extrădarea lui Cătălin Cherecheş în vederea executării pedepsei este admisibilă şi a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării acestuia.

Prin sentinţa penală a Tribunalului Cluj din 24 februarie 2022, obligatorie din punct de vedere juridic începând cu 24 noiembrie 2023, persoana urmărită penal – fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş – fusese condamnată la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. 

„Senatul nu a considerat condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe persoana urmărită în România şi nici ordonanţele extraordinare depuse împotriva hotărârii româneşti ca fiind obstacole în calea extrădării. Persoana persecutată a fost arestată la 28 noiembrie 2023 ca urmare a unor măsuri de percheziţie la Gara Centrală din Augsburg şi se află de atunci în arest pentru extrădare. Procuratura Generală din Munchen este acum responsabilă pentru efectuarea şi organizarea extrădării şi va face acest lucru în viitorul apropiat”, mai arată sursa citată.

ACTUALIZARE

„În urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, o escortă a Poliției Române îl va aduce în țară pe bărbatul din Baia Mare, în vederea executării mandatului, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, cu partenerii germani.

Reamintim faptul că, în seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, bărbatul, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în soluționarea acestui caz”, a transmis Poliția Română.

Ce spune avocatul lui Cătălin Cherecheș

„Am discutat astăzi cu colegul avocat din Germania care mi-a confirmat că autoritățile germane au fost de acord cu extrădarea în România, dar administrativ nu este stabilită o dată exactă.

Există anumite căi de atac care pot fi exercitate, însă nu suspendă sau opresc procedura de extrădare”, a declarat avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Concubinul fetei a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației. Detaliile terifiante ale crimei de la Vișeu de Sus

Redactie

VIDEO: Familie din Firiza, terorizată de un șofer care îi agasează încontinuu (actualizare)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Două accidente la această oră în Ilba şi Tăuţii Măgherăuş (ACTUALIZARE)

Redactie

1 mesaj

EXCLUSIV: Până în 22 martie fugarul Cherecheș va fi EXTRĂDAT în România. Ajunge la Rahova – Stiri din Maramures martie 13, 2024 at 8:44 pm

[…] S-au decis: Germania este gata să îl extrădeze pe fugarul Cătălin Cherecheş – actualizar…Condamnarea fugarului Cherecheș rămâne valabila! baia marecătălin cherecheșfugar cherecheșmaramureșstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.