BREAKING NEWSELECTORALEMaramuresul Istoric

Viceprimarul PNL din Vișeu de Sus începe demersurile pentru Parcul Industrial

În Vişeu de Sus au început demersurile pentru a dezvolta un parc industrial. Dezvoltarea parcurilor industriale din județ a început cu aproximativ 2 ani în urmă, însă la Vișeu de Sus administrația publică locală nu a considerat că este necesar. Mai exact, era în defavoarea primarului ca în zonă să se dezvolte industria, să existe concurență și să se deschidă fabrici care să ofere salarii mai mari. Acest lucru l-ar fi obligat să mărească și el salariile la firma a cărui unic asociat este, RG Holz Company SRL. În plus, îi slăbea monopolul și controlul în zonă.

“Dragi vișeuani, aștept de mult timp să vă pot da această veste, însă am așteptat până când a devenit o certitudine. Începem demersurile pentru a dezvolta și în orașul nostru un Parc industrial. În urma discuțiilor purtate împreună cu o parte din echipa PNL Vișeu de Sus, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, administratorul public al județului, Gabriel Ștețco, și președintele Comisiei Buget-Finanțe a județului, Ioan Radu Coman, am stabilit pașii pe care îi avem de urmat. Mă bucură și mă încurajează faptul că avem parte de întreg sprijinul necesar demarării proiectului și valorificării acestei șanse unice. Acesta putea să fie deja finanțat, daca ar fi existat un minim interes în acest sens.

Parc industrial va rezolva o mare problemă a Vișeului de Sus care până acum a fost ignorată. LOCURILE DE MUNCĂ. Este adevărat că în ultimii ani orașul nostru s-a dezvoltat în câteva direcții, însă în lipsa locurilor de muncă tinerii vor continua să plece în orașele mari, iar părinții vor lua drumul străinătății pentru a asigura un trai mai bun copiilor. Trebuie să ne asigurăm că dezvoltarea se face în așa fel încât să creeze în orașul nostru un mediu stabil inclusiv pe piața muncii. Ne dorim să putem munci şi trăi bine la noi acasă. Ne dorim ca celor plecaţi în străinătate să le oferim posibilitatea de a avea un trai decent muncind aici, pentru a se putea întoarce acasă la familii. Ne dorim ca după finalizarea studiilor, tinerii să poată avea posibilitatea de a munci şi ACASĂ.

Primul și cel mai important pas a fost identificarea terenului necesar. În proprietatea primăriei există teren în suprafață de 3,5 hectare. Mă voi ocupa de următorii pași care ne vor duce tot mai aproape de rezolvarea celei mai neglijate probleme a orașului nostru în ultimii 12 ani, în ciuda promisiunilor.

Mulţumesc tuturor celor care cred în mine, în echipa mea şi mă susţin în acest demers atât pe plan local, cât şi pe plan judeţean!”, spune Marius Grad, viceprimarul oraşului.

Viceprimarul din Vișeu de Sus declară: “Încă de când am aflat de oportunitatea de a obține finanțare pentru un Parc Industrial mi-am dorit să facem unul și la noi în oraș. Nu s-a dorit acest lucru, s-au găsit mereu diverse motive. Cel real însă îl știm cu toții. Având în vedere că proiectele se pot depune până în luna august a acestui an, am hotărât să preiau inițiativa. Orașul nu poate pierde o asemenea investiție. Nu mai putem aștepta. Este extrem de important pentru întreaga comunitate să putem aduce oamenii acasă din străinătate, să încurajăm tinerii să rămână aici și să sprijinim antreprenoriatul local. Noi locuri de muncă înseamnă noi venituri, noi venituri înseamnă bani intrați în economia locală. Înseamnă creșterea nivelului de trai. Investițiile în infrastructură, cele de reabilitare și modernizare de instituții sau blocuri de locuințe merg înainte. Trebuie însă să privim în perspectivă, să avem o strategie și pentru viitor. În zadar vom dezvolta orașul, dacă el se golește încet din cauza lipsei locurilor de muncă. Avem neaparat nevoie și de locuri de muncă, iar aceasta este una dintre prioritățile mele pentru vișeuani.”

Te-ar putea interesa si

AL CINCILEA DECES. Bărbat de 71 de ani

Vasile Dale

Cine este sătmăreanul de 23 de ani suspectat că i-a ajutat pe hackerii pro-ruși să atace cibernetic România

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Panică în Baia Mare într-un bloc de pe strada Bucovinei după ce alarma de gaz dintr-un apartament s-a pornit

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.