BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Angajații Poștei Române din Maramureș au fost în greva de avertisment

Angajaţii Poştei Române au intrat într-o grevă de avertisment. Sindicaliștii amenință că urmează să intre și în grevă generală, dacă salariile și sporurile nu le vor fi majorate. Sindicaliștii din Poșta Română au intrat, miercuri dimineață, în grevă de avertisment. Poștașii nu lucrează între orele 8.00 și 10.00.

În aproape toate oficiile poștale, membri Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) nu lucrează.

De asemenea, în timpul grevei de avertisment sunt prezenți membrii SPLR și în fața sediilor centrale ale Poștei Române din aproape toate județele țării. Proteste au fost în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, susține că, dacă nu va fi rezolvată problema legată de majorarea salariilor, cel mai probabil angajații vor intra în grevă generală, în ultima zi lucrătoare a lunii martie.

”În ultima zi lucrătoare a acestei luni suntem puși în situația de a declanșa greva generală. Ceea ce se întâmplă, cel puțin în București, dar și în alte județe din țară, arată că, în anul de grație 2024, în România, directori generali de companie, cu capital de stat, care conform codului penal reprezintă echivalentul unui funcționar public, își permit să încalce, cu obrăznicie, prevederile legale, își permit să conducă în mod discreționar această companie cu capital majoritar de stat.

Nemulțumirea oamenilor este generată de salariile foarte mici. Oamenii ăștia câștigă mai puțin decât câștigă un zilier pe zi, în agricultură. Sunt undeva la 100, 100 și ceva de lei net, pe zi, în timp ce unul care merge în agricultură, ca zilier, ia 150 de lei bani în mână, mâncare, băutură și țigări”, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS. 

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO EXCLUSIV: O maşină a ajuns pe plafon în şanţ, la Ocna Şugatag. Doi încarceraţi (actualizare)

Redactie

TRAGEDIE LA SĂPÂNŢA: Ucrainenii fug să nu fie trimişi pe front şi mor înecaţi în apele tulburi ale râului Tisa (ACTUALIZARE)

Redactie

IN SFARSIT: SOFERUL CARE A ULTRAGIAT POLITISTII DIN LEORDINA A FOST SALTAT. RETINUT PENTRU 24 DE ORE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.