BREAKING NEWSImportant

Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor. Evenimentul”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului” a fost atracția principală dinBaiaMare în acestweekend

Balmoș, plăcintă împăturată coaptă pe plită sau în tigaie, pancove, pâine în cuptor și coci de mălai sunt câteva dintre bucatele pregătite cu drag de socăcițe pricepute, în cadrul evenimentului ”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului”, care a avut loc duminică în Muzeul Satului din Baia Mare.

Nici frigul de afară nu a fost o problemă pentru oamenii prezenți la evenimentul din Satul de pe Deal, care au ”savurat” fiecare moment petrecut la atelierele de gastronomie interactive, de la pregătirea cu atenție și multă dragoste a preparatelor și până la momentul special al degustării. Aromele îmbietoare împletite cu povești și tradiții legate de gastronomia specifică Țării Chioarului, au creat cadrul perfect pentru o experiență gastronomică autentică și inedită, cum numai în Maramureș ți- e dat să trăiești.

Maramureșul este cunoscut pentru gastronomia sa bogată și tradițională, iar în cele patru țări ale județului regăsim elemente diferite, de la port popular, dans și folclor, până la bucatele puse pe mesele bogate ale maramureșenilor. Astfel că, în cadrul acestei ediții a evenimentului ”Gustări în Maramureș” am ales  prezentăm bucătăria tradițională din çara Chioarului, în care regăsim arome și bucate alese ale căror gust ne întorc pentru câteva momente în copilărie”, a declarant Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

Și pentru că maramureșenii au fost dintotdeauna oameni harnici, gospodari, care au învățat să facă din puținul lor tot ceea ce aveau nevoie pentru traiul zilnic, nu puteau lipsi de la acest eveniment culinar îndrăgiții producători locali, care

contribuie la diversitatea și autenticitatea gastronomiei și a meșteșugurilor locale, la conservarea și promovarea tradițiilor și culturii autentice din Maramureș.

Evenimentul gastronomic ”Gustări în Maramureș” continuă în Țara Lăpușului, iar următoarea ediție va avea loc în data de 7 aprilie 2024, la Muzeul Etnografic ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, pentru a prezenta turiștilor și tuturor celor care își doresc o călătorie în timp și o experiență culinară inedită, elemente din bucătăria specifică fiecărei țări a Maramureșului.

Biroul de presă al OMD Maramureș

Te-ar putea interesa si

VACANŢA DE VARĂ: Copiii şi poliţiştii, activităţi interactive la Tabăra de la Dumbrăviţa

Vasile Dale

BAIA MARE: Nouă puncte de hidratare pe timp de caniculă

Redactie

ESPERANDO – DONEAZĂ PENTRU O ȘANSĂ LA NORMALITATE: Noi planuri pentru persoanele cu afecțiuni fizice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.