BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

A supraviețuit 4 zile în viscol și nămeți și de doi metri. Ucrainean salvat din Munții Maramureșului (actualizare)

Acțiune în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș în M-ții Maramureșului pentru căutarea unui cetățean ucrainean de 38 ani a cărui dispariție a fost anunțată de soția acestuia.

Bărbatul a plecat de acasă în dată de 21 martie și a anunțat că va suna acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat.

Soția bărbatului care a sunat după 4 zile la 112 a pus la dispoziția echipelor de căutare – salvare traseele gândite și o locație unde bărbatul își făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente și echipament de schimb. Din păcate, telefonul ucraineanului este închis.

O echipă de salvatori montani împreună cu o echipa a Poliției de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației au pornit spre coordonatele transmise de soția bărbatului. De menționat că în zona respectivă, aproape de frontieră , în urmă ninsorilor abundente și a viscolului din ultimele 72 ore pe alocuri zăpadă măsoară peste 2 metri înălțime.

Deplasarea salvatorilor se va face în condiții de iarnă autentică pe schi de tură cu echipamente specifice. Va fi folosită și drona din dotarea Salvamont Maramureș precum și binoclul cu termoviziune.

ACTUALIZARE

Cetățeanul ucrainean a fost găsit în viață pe traseu, în coborâre aproape la baza muntelui, acesta supraviețuind celor 4 zile și nopți petrecute pe munte. Va fi predat echipajului medical care va sosi în sprijin urmând că ulterior să fie preluat de autorități.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT – A zburat peste sensul giratoriu, a rupt un stâlp iar mașina a luat foc (GALERIE FOTO/VIDEO INCENDIAR)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO / BAIA MARE: Accident de circulaţie pe bd. Independenţei. Sunt patru victime (actualizare)a

Redactie

ÎNCĂ O ÎNCERCARE: Osemenintele unui maramureșean împușcat de securitate căutate în orașul Năsăud (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.