BREAKING NEWSNational

A început prohibiţia generală a pescuitului în Maramureș| Perioada și zonele vizate în întreaga țară

A început prohibiţia generală a pescuitului în întreaga țară. Procesul va dura 60 de zile, timp în care pescuitul va fi interzis.

Prohibiţia generală a pescuitului în România a început marţi în toate apele naturale din România, conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, activitatea comercială şi recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie – 30 mai, inclusiv.

De asemene, în perioada 9 aprilie – 7 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial este interzis inclusiv în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.

Te-ar putea interesa si

DUPĂ GRATII: Doi spărgători de locuințe profesioniști au fost arestați preventiv. Au furat bijuterii din aur și bani din două locuințe. Suspecții sunt recidiviști

Vasile Dale

EXCLUSIV: Percheziții DNA și DGA la CAS Maramureș dar și la domiciliile celor din conducere

Vasile Dale

FOTO: Cinci victime, printre care trei copii, în urma unui teribil accident produs la limita dintre județele Maramureș și Satu Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.