BREAKING NEWSEveniment

METODA ACCIDENTUL: Două băimărence au rămas fără bani în conturi după ce le-a fi sunat ”medici”

Ieri, 11 aprilie a.c., la Poliția Municipiului Baia Mare au fost înregistrate două sesizări depuse de două femei în vârstă de 77 și 80 de ani, prin care au alertat polițiștii despre faptul că au fost victimele unor înșelăciuni prin metoda Accidentul.

De regulă, oamenii se încred în asemenea persoane care, sub falsă identitate, în spatele unei voci, pretind că un membru al familiei a fost victima unui accident rutier, solicitând diferite sume de bani.

Ambele victime au fost contactate de către persoane necunoscute, care au pretins că sunt medici, inducând persoanelor vătămate faptul că un membru de familie ar fi fost victima unui accident rutier grav și, în regim de urgență, trebuie să înmâneze o sumă de bani pentru tratamentele medicale.

Cele două femei au fost induse în eroare, iar din cauza stării de temere creată de persoanele necunoscute, au încredințat 8.500 de lei și obiecte de valoare în unul dintre cazuri, iar în celălalt caz 5.000 de euro și 3.000 de lei.

  Polițiștii efectuează cercetări în dosarele penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Pe această cale, polițiștii maramureșeni doresc să atragă atenția cetățenilor să nu cadă în capcana acestor persoane! Pentru reușita infracțională pașii sunt mărunți pentru ca victima să transmită sumele de bani solicitate.

Pentru a nu fi victima unor astfel de infracțiuni este bine să analizați cu atenție informațiile primite și să vă puneți câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea datelor care vi se transmit.

Polițiștii vă recomandă să nu oferiți datele cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, să solicitați persoanei care v-a sunat mai multe detalii și să nu vă bazați pe cele relatate de un necunoscut.

De asemenea, anunțați Poliția pentru a putea primi sprijin de specialitate și, în nici un caz, să nu acceptați o întâlnire directă cu aceștia.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: 20 de traficanți de DROGURI au fost săltați în urma a 11 percheziții în județele Maramureș și Bistrița

Vasile Dale

CÂND POLIȚIA LOCALĂ BAIA MARE DOARME, NOI AVEM IMAGINILE: Gașca de bombardieri din Hatvan recidivează. Apartamentele oamenilor luate ”la țintă”

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: O soferiță a intrat într-un Audi la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Moisei și Borșa

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.