BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

LEORDINA: Bărbat din Poienile de Sub Munte cercetat de polițiștii Serviciului Rutier, după ce a prezentat un permis de conducere fals

Un bărbat din Poienile de sub Munte este cercetat de polițiștii Serviciului Rutier, după ce a fost oprit în trafic și a prezentat un permis de conducere susceptibil a fi fals.

Duminică, 21 aprilie, în jurul orei 16.00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru verificări un autoturism condus pe D.N. 18, în localitatea Leordina. La volan a fost idenificat un bărbat de 47 de ani din Poienile de sub Munte, care a prezentat un permis de conducere ce prezenta suspiciuni de contrafacere.

În urma verificăriloe efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză nu este posesor al permisului de conducere. Actul prezentat a fost reținut de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, uz de  fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

ROADPOL – SPEED acțiune pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză, 841 de autovehicule controlate, 632 de sancţiuni contravenţionale aplicate

În perioada 15 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș au acţionat, în cadrul calendarului campaniei „SPEED” al Poliţiilor Rutiere Europene (ROADPOL), pentru prevenirea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea polițiștilor a vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, fiind amplasate inclusiv în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic.

Verificările specifice au fost realizate cu sprijinul aplicației eDAC, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Pe parcursul săptămânii, poliţiştii maramureșeni au controlat 841 de autovehicule, fiind aplicate 632 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, au fost reținute 57 de permise de conducere, 52 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, iar 5 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 70 km/h.

Te-ar putea interesa si

FOTO/ VIDEO EXCLUSIV: 25 de familii din orașul Vișeu de Sus ”înoată” în noroaie pe strada Merilor

Vasile Dale

FOTO: O maşină a luat foc la Rogoz

Redactie

FOTO / VIDEO: Scena se prăbușește și “înghite” doi dansatori la un festival la Văleni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.