Eveniment

SPJ Salvamont Maramureș, schimb de experiență în Tirol

În săptămâna 21-27 aprilie o echipă a SPJ Salvamont Maramureș a participat la invitația structurii de salvare montană Bergrettung Tirol la un schimb de experiență cu 3 zile de lucru practic în teren pe diverse ateliere (tehnic, avalanșă, ghețar) în localitatea Flaurling, Tirol și în zona montană a Tirolului la. altitudini de peste 3000 metri.

A fost o săptămâna intensă, o săptămâna încărcată la capătul căreia fiecare din cei prezenți și-a îmbunătățit cunoștințele iar schimbul de modalități de lucru a fost benefic pentru viitoarele intervenții în zona montană.
Salvatorii montani și SPJ Salvamont Maramureș au fost primiți oficial de d-na primar a stațiunii Flaurling, unde de altfel au și fost cazați într-o superbă locație construită încă din anii 1400.

Luni, 22 aprilie, echipa Salvamont Maramureș a fost invitată oficial la o întâlnire în Innsbruck cu Guvernatorul Tirolului, dl Anton Mattle și șeful Bergrettung Tirol dl. Hermann Spiegel fapt care a demonstrat nivelul și valoarea salvatorilor montani din Maramureș și România, apreciați fiind peste tot în lume!

O experiență fascinantă, o săptămâna în care s-au învățat multe, s-au legat prietenii care , cu siguranță vor dăinui și un prilej de a promova Maramureșul și România, Guvernatorul Tirolului, dl Anton Mattle exprimându-și dorința de a efectua cât mai curând o vizită oficială la noi în Maramureș fiind extrem de plăcut surprins de lucrurile frumoase auzite și văzute despre locurile noastre în prezentările făcute de echipa Salvamont Maramureș.

Iar la final a urmat recunoașterea din partea salvatorilor montani austrieci care ne-au declarat că a fost o onoare și o mândrie pentru ei să fim oaspeții lor și să exersăm împreună tehnici care cu siguranță pe viitor le vom folosi la salvarea vieții oamenilor aflați în primejdie pe munte.

Te-ar putea interesa si

BĂTAIE ÎN GARA BAIA MARE: Dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Dealer-ul liceenilor din Baia Mare a fost arestat preventiv. Operațiune fulger a ofițerilor antidrog din Maramureș

Vasile Dale

CERTAŢI CU LEGEA: Tânăr de 18 ani fără permis de conducere, depistat conducând cu 100 km/h prin localitate. La volan cu o alcoolemie de 1.30mg/l alcool pur în aerul expirat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.