Important

Caravana “Prim Răspuns în Comunitate,” noul proiect al voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare

Caravana “Prim Răspuns în Comunitate” noul proiect al voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare, noul proiect al voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare, s-a dovedit a fi un real succes.

“Soarele și vremea bună au fost susținătorii noștri cei mai de preț, emoțiile nu ne-au dat pace, am experimentat, ne-am adaptat din mers și am reușit să creăm atmosfera pe care ne-am dorit-o din primul moment în care ne-am gândit la acest proiect. Scopul proiectului este de a veni în mijlocul și în sprijinul maramureșenilor și peste1250 de vizitatori au înțeles importanța primului răspuns în comunitate în caz de dezastru sau catastrofă. Au descoperit ce înseamnă primul ajutor și cât de important este să intervină rapid pentru a salva viața unei persoane aflată într-o situație critică. Au înțeles cât de importantă este siguranța lor, au învățat cum să comunice atunci când trebuie să sune la 112, au învățat să ceara ajutor în situații deosebite.

Nu în ultimul rând, au învățat și experimentat practic proceduri și tehnici de resuscitare cardio-pulmonară, verificarea stării de conștiență, verificarea respirației, compresiile toracice.

Cei care ne-au călcat pragul, au avut ocazia să se familiarizeze cu manevrele și procedurile operaționale în situații de urgență, dar și cu mijloacele și echipamentele specifice de intervenție pe care Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare le va operaționaliza în caz de nevoie: Postul Medical Avansat, Postul de Prim Ajutor, Centrul Mobil Multirol de Intervenție, Centrul Mobil de Comanda și Coordonare a Intervenției, Autospeciala de Primă Intervenție, Autospeciala de Prim Ajutor și Asistență Medicală. A fost o plăcere să ne aflăm în mijlocul maramureșenilor la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie, Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare și în Piața Eroilor din Tâegu Lăpuş unde voluntarii Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare au demonstrat încă o data că voluntariatul este despre pasiune, despre dragoste pentru aproapele tău, despre atașament față de comunitatea în care trăiesti, despre a transforma imperfecțiunea societății în perfecțiunea comunității. Cu sprijinul partenerilor nostri, Consiliul Judeţean Maramureş, Visit Maramureș, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Printmasters Europe, Medimpact, Italsofa Romania, B. Braun, Hotel Seneca, Service Auto Seneca, I C E P, răspundem cu promptitudine pentru a veni în sprijinul locuitorilor din județul Maramureș.

Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta (Order of Malta) în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate”, spun reprezentranţii serviciului.

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: PESTE 6000 DE EURO STRÂNȘI LA TÂRGUL EDUCAȚIONAL AL ȘCOLII CANTEMIR

Redactie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ PENTRU MARAMUREŞ: COD GALBEN de averse torenţiale, grindină şi vânt puternic

Redactie

Activități preventive ale jandarmilor în şcolile din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.