BREAKING NEWSELECTORALE

SIGHET – Șapte candidați aflați în cursa pentru Primar al municipiului. Al optulea, respins de instanță ca urmare a listelor de susținători falsificate

Opt candidați s-au înscris în total pentru funcția de Primar al municipiului Sighetu Marmației, însă în final au rămas doar șapte, unul dintre aceștia fiind eliminat din cursă de Justiție ca urmare a falsificării listelor de susținători, respectiv a faptului că a avut la dosar un număr insuficient de semnături ale susținătorilor pentru a putea candida.

Cei șapte candidați admiși în cursă sunt (în ordine alfabetică):

1) Irina Adriana Curmei (A.U.R., 54 ani);
2) Nicolae Iuga (S.O.S. România, 43 ani);
3) Vasile Moldovan (P.S.D., 49 ani);
4) Maria Daniela Onița-Ivașcu (P.N.L., 48 ani);
5) Krisztofer Levente Orosz (U.D.M.R., 38 ani);
6) Sorin Zaharia Petrovan (U.S.R., 46 ani);
7) Daniel Mihai Plopișan (P.M.P., 41 ani).

Candidatura lui Vasile Tivadar (P.N.C.R, 69 ani) a fost inițial admisă de către Biroul electoral de circumscripție locală nr. 2 Sighetu Marmației, însă acesta a fost ulterior scos din cursă de către o Hotărâre a Judecătoriei Sighetu Marmației, care i-a anulat candidatura ca urmare a faptului că multe dintre listele de susținători necesare erau scrise în fals (serii de cărți de identitate expirate sau care încă nu au fost emise, figurau ca semnatari persoane decedate sau care, contactate fiind, au declarat că nu au semnat niciodată pentru susținerea acestui candidat).

Totodată, Instanța de judecată a constatat că la dosarul de candidat există în total doar 310 semnături (reale și falsificate), dintr-un total de minim 500 cât cere legea în cazul municipiului Sighetu Marmației. Concluzia judecătorilor a fost că B.E.C. locală Sighetu Marmației i-a admis în mod ilegal candidatura d-lui Vasile Tivadar din partea P.N.C.R., motiv pentru care a anulat-o.

Vom vedea în perioadă următoare cu ce programe și promisiuni electorale vor încerca să ne cucerească voturile cei șapte candidați rămași în cursă!

Sursa: 2MNews.ro.

Te-ar putea interesa si

PRIMĂRIA VIȘEU DE SUS – INVITAȚIE la NUNTA DE AUR – 50 ani de căsătorie

Vasile Dale

ÎN AREST: Un tânăr de 21 ani a incendiat 13 garaje și lemnării din Nistru. Paguba este de 182.000 lei (VIDEO)

Vasile Dale

PROTEST: Un borșean va intra în greva foamei în fața Prefecturii Maramureș

Vasile Dale

1 mesaj

mo mai 5, 2024 at 9:17 am

pai si mai departe nimic? un dosar penal ceva? la Sighet nu merge cu din astea, nu?! La felca directorul Aramis care dupa ce a provocat un accident mortal, fiind baut si drogat, acum e bine mersi in arest la domiciliu, isi cam fac nevoile pe lege cei de la Sighet….

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.