Eveniment

RUTIERE: Sute de sancţiuni şi dosare penale aplicate de poliţişti pentru abateri rutiere

În perioada 08 – 12 mai a.c., polițiștii maramureșeni au desfășurat ample activități ce au avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră, depistarea și luarea măsurilor legale față de cei care pun în pericol siguranța participanților la traficul rutier.

În cele 5 zile de acțiune, polițiștii au aplicat, pentru abaterile constatate, 816 sancțiuni contravenționale, cele mai multe conducătorilor auto care au apăsat prea tare pedala de accelerație, dar și bicicliștilor și pietonilor care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere.

Totodată, în perioada menționată au fost reținute 63 permise de conducere, au fost retrase 31 certificate de înmatriculare și au fost reținute 8 seturi plăcuțe.

Polițiștii au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale.

ȘOMCUTA MARE – 60 de conducători auto verificați de polițiști

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Șomcuta Mare Mare și ai posturilor de poliție arondate au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și depistarea conducătorilor auto care ar putea pune în pericol siguranța pe drumurile publice. Astfel, polițiștii au urmărit identificarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care urcă la volan și conduc în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor psihoactive.

Au fost oprite 60 de autoturisme, fiind legitimate 65 de persoane. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare de aproximativ 6000 de lei.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru păstrarea unui climat de ordine și siguranță pe drumurile publice și în cursul săptămânii care tocmai a început. Conduceți preventiv, cu viteză legală, fără a efectua manevre care ar putea provoca accidente rutiere și rănirea pasagerilor. De asemenea, rugăm pietonii și biciliștii să manifeste atenție sporită.

Dosare penale întocmite de polițiști, după ce au depistat persoane care conduceau autovehicule fără să dețină acest drept

Polițiștii care au desfășurat ieri activități pe drumurile publice au întocmit dosare penale și continuă cercetările, după ce au depistat trei persoane care au condus autovehicule fără să dețină acest drept.

Pe bld. Unirii din municipiul Baia Mare a fost depistat un autoturism al cărui conducător auto nu a respectat indicatorul „obligatoriu la dreapta”. Polițiștii au procedat la oprirea acestuia în trafic. La volan a fost identificat un tânăr de 33 de ani, domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că permisul de conducere al acestuia a fost retras.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa angrenați în activități de supraveghere și control trafic pe D.J. 108 D împreună cu polițiștii orașului Ulmeni, au identificat un bărbat de 48 ani, din comuna Asuaju de Sus, care conducea un autoturism, chiar dacă are dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, polițiștii din Ulmeni desfășoară activități de cercetare, după ce au identificat un tânăr de 21 de ani care, deși avea dreptul de conducere suspendat, ar fi condus un autoturism și ar fi fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.08 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu Drugtestul, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor interzise.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale și sub coordonarea procurorului continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale.

Te-ar putea interesa si

BOOKURIE: Târg de cărţi în Piaţa Cetăţii din Baia Mare

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Copil de 5 ani lovit de mașină pe strada Păltinișului din Baia Mare. Șoferița bătută de o ”armată” de etnici rromi. Intervine poliția și jandarmeria – ACTUALIZARE

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Impact violent între două autoturisme la Ocna Șugatag (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.