BREAKING NEWSELECTORALE

Deputatul Gheorghe Șimon: lista medicamentelor compensate şi gratuite, extinsă

Decizia recentă a Guvernului României de a compensa parțial sau integral 28 de molecule inovative pentru tratarea unor boli grave reprezintă un pas semnificativ în asigurarea accesului la tratamente eficiente pentru pacienții cu afecțiuni complexe.

Ministerul Sănătății a solicitat acestă măsură, iar Guvernul a răspuns favorabil prin introducerea în lista de medicamente compensate și gratuite a unui număr impresionant de 28 de molecule inovative, dintre care 22 sunt complet noi, iar alte 6 sunt destinate altor indicații decât cele pentru care erau listate anterior în HG 720/2008.

Aceste medicamente inovative sunt destinate tratării unei game variate de afecțiuni grave, printre care se numără hepatitele cronice de etiologie virală, ciroza hepatică, afecțiunile neurologice, colagenozele majore, poliartrita reumatoidă, boli endocrine și metabolice, boli degenerative ale ochiului, afecțiuni inflamatorii intestinale, sau diverse tipuri de cancer.

Această decizie reflectă angajamentul PSD de a asigura accesul pacienților la tratamente inovatoare și de a îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale în România. Este un pas important spre îmbunătățirea sistemului de sănătate și spre îmbunătățirea vieții pacienților și a familiilor lor.

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș

Te-ar putea interesa si

Salvamontiştii maramureşeni intervin pentru coborârea unei turiste accidentate din zona Preluca Veche

Redactie

CONTRABANDĂ: Țigări ucrainene în valoare de 431.000 euro descoperite de polițiștii de frontieră maramureșeni (foto)

Vasile Dale

Doru Dăncuș rămâne viceprimar cu atribuții de primar. ”Chiar și fără Căpitan mergem mai departe!”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.