BREAKING NEWSImportant

Apreciază școala, Îndrăgesc elevii și Respectă profesorii

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară îndrăgesc școala. Alături de părinți și cadre didactice, aceștia își asumă un rol important pentru siguranța elevilor. Învățămintele și sfaturile de acasă sau școală sunt completate de lecțiile pe care le susțin polițiștii. Orele predate de oamenii legii sunt atipice tocmai din prisma scopului pe care îl au: acela de a-i determina pe elevi să gândească astfel încât să fie în siguranță și să anticipeze consecințele comportamentelor lor.

În cursul săptămânii care tocmai se încheie, polițiștii au amplificat activitățile în mai multe școli de pe raza județului, iar elevii au avut parte de momente interactive, distractive, asistând cu interes la discuțiile legate de evitarea pericolelor.

Practic a fost Săptămâna ȘCOALĂ ÎN SIGURANȚĂ, un eveniment organizat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară, pentru elevi, atât în mediul urban cât și în localitățile rurale.

S-au discutat aspecte legate de comportamentul neadecvat în școli, pe stradă, dar și de utilizarea în siguranță a internetului. Totodată, elevilor li s-a reamintit să nu uite să spună „nu” bullyingului, dar și să cum să facă față provocărilor din colectiv.

Au continuat și întâlnirile la limonadă, un proiect inițiat de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș cu sprijinul Harmony Caffe Baia Mare. De această dată au fost invitați elevi ai Școlii „Nicolae Iorga” din Baia Mare. Acest tip de eveniment demonstrează că și întâlnirile în afara sălii de clasă sunt o ocazie grozavă pentru elevii care vor să învețe lucruri noi și utile, într-un mod relaxant și prietenos.

Am auzit “gândurile” elevilor care își doresc ca polițiștii să îi “caute” pentru a continua discuțiile cu ei. Dintre toate misiunile pe care le au, polițiștii Biroului Sguranță Școlară iau în considerare misiunea de suflet, aceea de a le fi mereu aproape copiilor și tinerilor. Astfel, activitățile vor continua și în perioada următoare.

Fără a avea nevoie de probe, am capturat, cu bucurie, câteva imagini care ne dovedesc eficiența acestor întâlniri.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Moiseiul și Borșa sub ASEDIUL MASCAȚILOR. Se caută probe în cazul dispariției ambulanțierului din Borșa, Ioan Vlad

Vasile Dale

EXPOZIŢIE NUMISMATICĂ LA MUZEUL DE ISTORIE: Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia

Redactie

FOTO: Femeie lovită mortal de tren în judeţul Satu Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.