BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Un ucrainean s-a bătut cu grănicerii şi le-a furat pistolul. A fost împuşcat dar a reuşit să fugă în România alături de alţi doi bărbaţi

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat un cetățean ucrainean care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, având asupra lui un pistol cu bile de cauciuc. Bărbatul este cercetat acum pentru mai multe infracțiuni sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

În data de 25 mai a.c., la ora 00:40, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte – județul Maramureș a depistat pe direcția localității Poienile de sub Munte trei cetățeni ucraineni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

În bagajul personal al cetățeanului ucrainean în vârstă de 35 de ani polițiștii de frontieră au descoperit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniție, despre care partea ucraineană ne-a informat ulterior că a fost sustras de la o patrulă de grăniceri înainte ca cei trei să treacă ilegală frontiera din Ucraina în România. Deoarece bărbatul avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, fiind în afara oricărui pericol.

Întrucât cei trei cetățeni ucraineni solicită o formă de protecție în România, s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

SURSE www.vasiledale.ro

Conform informaţiilor noastre, ucrainenii au fost prinși de grănicerii ucraineni înainte de a trecere granița în țara noastră. În momentul încătușări între ei și granicerii din țara vecină a izbucnit o altercație. În acel moment, bărbatul de 35 de ani a reușit să îi sustragă pistolul cu bile al unui grănicer. Ba mai mult, au reușit să fugă înspre fâșia de frontieră. Grănicerii ucraineni au tras focuri de armă în aer dar și înspre fugari. Trei gloanțe cu bile l-au lovit pe bărbatul de 35 de ani: două la nivelul capului și un glonț la nivelul umărului. Cu toate acestea toți trei au reușit să treacă ilegal granița și au ajuns pe teritoriul României, în Maramureș.

Despre incident scrie și presa ucraineană din Transcarpatia, însă jurnaliștii din țara vecină nu oferă prea multe detalii despre incident și nu scrie nici despre faptul că grănicerii ucraineni au tras și înspre bărbații fugari. Aceștia notează doar că grănicerii ucraieni au fost atacați și că suspecții au furat o armă.

Aceeași jurnaliști spun că autoritățile ucraineni nu spun ce fel de arme au grănicerii ucraineni asupra lor în timpul pătrulărilor de pe linia de frontieră cu România. Le spune noi colegilor din țara vecină: pistoale cu bile, nu cu muniție reală. De ce folosesc astfel de arme grănicerilor ucraineni? Răspunsul este unul ușor de ghicit: lipsa muniției reale, dar și faptul că după ce bărbații ucraineni fugari sunt prinși aceștia sunt trimiși în secunda următoare pe front, în prima linie”

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: IMPACT FRONTAL LA TAUTII MAGHERAUS. TRAFICUL A FOST BLOCAT (FOTO)

Vasile Dale

BORŞA: Sancţiuni şi confiscare de material lemnos pentru infracţiuni silvice

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Accident la RFN – Autoturism făcut praf. Șofer și pasager drogați. Mașina ar fi fost ”împrumutată”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.