BREAKING NEWSImportantTara Lapusului

Afacerea cu care un bărbat din Târgu Lăpuş a făcut un profit neașteptat, deși își vinde produsele cu 30% reducere

Fructe de sezon pe alese și mai ieftine. Este noul trend care ia avânt. În loc să meargă în magazine sau pieţe, tot mai mulţi români se duc direct în livezi, la producător. În această perioadă sunt vânate cireşele şi căpşunile. Clienţii au garanţia că produsele sunt româneşti şi naturale, iar fermierii scapă de grija culesului şi a depozitării. Preţurile sunt cu 30% mai mici pentru cei care-şi strâng singuri fructele.


În Târgu Lăpuş, la mai puţin de 50 de km de Baia Mare, o fermă de căpşuni îşi deschide porţile zilnic în această perioadă şi îi lasă pe turişti, dar şi pe localnici, să îşi aleagă singuri fructele. Plătesc doar căpşunile pe care le iau cu ei, iar ce mănâncă în timp ce adună marfa este din partea casei.

Client: E extraordinar de plăcut. Mai ales că venim cu familiile, cu copiii. Culegi cu mâinile tale, vezi cum sunt cultivate. Au aşa un gust de frăguţe, foarte dulci.

Client: Pe lângă că îţi alegi căpşunile coapte şi cele mai frumoase, ţi le culegi singur, nu mergi la o tarabă, e ceva deosebit.

Afacerea este una profitabilă, spune proprietarul, iar câştigul e de ambele părți. Clienţii pleacă acasă cu fructele pe alese, iar fermierul scapă de grija culesului.

Dorin Leșe, producător local: Le facem reducere dacă vin să-şi culeagă ei. Nu avem nevoie de personal în plus pentru a culege căpşuni. Facem o reducere de 30%.

Pe plantație, kilogramul de căpșuni costă 15 lei. Cei care culeg singuri plătesc cu 5 lei mai puţin.

Conceptul de autoservire cu fructe şi legume direct din livadă, cunoscut sub numele de „pick your own”, este răspândit în Marea Britanie, Noua Zeelanăa, Australia sau Canada încă din anii 70 dar începe să fie tot mai popular şi la noi în ţară.

sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Doi morţi într-un grav accident rutier, cu o ambulanţă implicată. Traficul Baia Mare – Satu Mare blocat

Redactie

Polițiștii, în vizită la Grădinița cu program prelungit ”Otilia Cazimir” din Baia Mare

Redactie

ACŢIUNEA SEATBELT: Poliţia rutieră în acţiune. Centura de siguranţă salvează vieţi!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.