Important

RUTIERE: Depistați și cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Pentru că siguranța traficului rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, polițiștii au acționat zilnic pentru identificarea celor care nu respectă legislația rutieră în vigoare.

În acest weekend doi tineri au încălcat normele rutiere în vigoare, fiind depistați în trafic de polițiștii Secției 1 Groși și ai Postului de Poliție Mireșu Mare.

Un tânăr de 18 ani din Remecioara a condus un moped pe strada Șes din localitatea Coaș, fiind oprit pentru control de polițiști. Astfel, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul nu esre înmatriculat sau înregistrat.

De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind luată măsurile legale.

Un alt tânăr de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma producerii unui accident rutier cu pagube materiale în Mireșu Mare. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

În ambele cauze, polițiștii continuă cercetările în dosarele penale întocmite.

Rolul polițiștilor constă în prevenirea și combaterea comiterii de infracțiuni la regimul rutier astfel că, polițiștii continuă și în perioada următoare activitățile specifice pentru siguranța traficului rutier.

*****

În perioada 23-26 mai a.c. efectivele de poliție rutieră au întreprins activități specifice pe principalele artere din județ pe linia siguranței traficului rutier.

În vederea stabilirii unor încălcări ale circulației rutiere, polițiștii au efectuat 124 de testări alcooltest și nouă testări în vederea stabilirii prezentei în organism a substanțelor interzise.

345 de abateri rutiere au fost constatate de polițiști. În cazul a 30 de conducători a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform legii, iar nouă certificate de înmatriculare au fost au fost retrase până la remedierea problemelor constatate de polițiști.

În perioada de referință, 10 dosare penale au fost întocmite pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

Polițiștii acționează zilnic în zona de competență pentru diminuarea riscului rutier, identificarea și luarea măsurilor legale pentru combaterea evenimentelor rutiere negative.

Te-ar putea interesa si

COMUNICAT PNL MARAMUREŞ: Decidem viitorul Europei în România!

Redactie

PROTEST INEDIT LA ELECTROLUX: Liderii de sindicat din Satu Mare, Mehedinți și Maramureș au blocat drumul, punându-se pe jos

Vasile Dale

Tânăr de 23 de ani din Baia Mare, arestat preventiv pentru furt calificat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.